PES 5
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PES 5PES 5

 

PES 5

Google       Google       28. 12. 2005       11 883×

Recenze hry Pro Evolution Soccer 5..

Král fotbalu je v nové kůži a s novým čísilkem na konci svého názvu. Známé pokračování již známého fotbalu vyšlo 18.10.2005. Klasický fotbálek, který nadchne jak svou propracovanou grafikou, tak i krásnou hratelností, která je opravdu rozmanitá. Bývá již normálem, že každé pokračování je daleko lepší než jeho předchůdce, ale v tomto případě Pro Evolution Soccer 5 (dále už jen PES 5) není jen lepší, ale je daleko realističtější v ohledech na hru a na její možnosti. Avšak tou největší změnou od PES 4 je tentokrát hra obranná. V PES 5 se stačí jen přiblížit k protihráči a bafnout na něj a už slyšíte rozhodčího píšťalku a jeho ruku jak ukazuje, na kterou stranu se má rozehrávat a nebo v horším případě už má v ruce kartu. A proto během jednoho zápasu máte kolem 20 až dokonce 30 faulů, což je o dost více než v PES 4. Jediná možnost, tedy jak ubránit svou branku a přitom nefaulovat, je stínovat a nebo jít skluzem proti míči, je to nebezpečné, ale jistě účinější, než se jen dívat, jak hráč probíhá a dává vám gól. Teď již záleží na vás, zda si myslíte, že je to plus pro hru a nebo právě jeden z jejich záporů. A když už mluvím o těch záporech, je jich trošku více než by muselo být. Jedním z nich je nevyřešená licence s některými týmy, proto má většina českých hráčů zkomolena jména, která však můžete upravit v editoru přímo v menu hry. Dalšími mínusy jsou drobné chybičky ve hře a občasné "padání" a také obsazování hráčů při házení autů, nemůžete jít až k nim, ba dokonce ani přes ně, ale v jejich případě je to naopak. Stoupnou si před vás a vy se můžete jenom kochat tím, jak si vaše hráče překrásně obsadili. Avšak hra má i svá pozitiva. Například již zmiňovaná rozmanitost herních situací, která určitě zaručí obrovskou hromadu zábavy hry, vynikající a především plynulý pohyb hráčů, a to včetně animací, kterých si užijete až moc, a realita vlastní hry a v té má právě PES 5 obrovský a možná i nedostihnutelný náskok před konkurenty. Uvedu příklad, třeba velmi obtížné zpracování míče. Při kolmicích a přihrávkách do ulic musíte mít velmi dobrou a přesnou ruku. Stačí trochu větší důraz a míč hned odskočí a nebo ho získá protihráč a samozřejmě i střela, která je velice důležitá, potřebuje dlouhotrvající nácvik, ale nejvíce, co mě právě nadchlo na této hře, jsou fintičky s míčem, jak už prohození mezi nohama nebo překopnutí či samotná otočka, ve hře nazývaná Zidanovka, tak různé narážečky, no prostě věci, na které je rádo pohledět.

A pár screenshotů ze hry:

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor je aktivní počítačový hráč, mezi další koníčky patří sport a dobrá hudba.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý