Photoshop - 1. Bonus
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Photoshop - 1. BonusPhotoshop - 1. Bonus

 

Photoshop - 1. Bonus

Google       Google       5. 1. 2006       19 249×

V prvním bonusovém díle se dozvíte, kde sehnat potřebnou grafiku, inspirovat se a hlavně se něco přiučit. Pojďme do toho...

Právě je 17:15 a já začínám psát speciál, ve kterém se dozvíte, kde najdete potřebnou grafiku, tutoriály nebo například desítky brushů.


K čemu to?
Asi každému webdesignerovi se mnohokrát stalo, že nemohl najít nějakou grafiku, kterou by obohatil svoje dílko nebo ho jen doladil.
Častým problémem začínajících grafiků nebývá jen to, že ještě neovládají PSko, ale i to, že nenajdou v rozumném čase potřebnou grafiku.
Jedním z nejrychlejších způsobů, jak získat to, co potřebujeme, je google.com se svým vyhledavačem obrázků, kde si můžete nastavit jak požadované rozměry, tak třeba barevnost. Nevýhod tohoto způsobu není mnoho, ale jak to u vyhledávačů bývá, nemusíte najít přesně to, co chcete.
google.com

Fotogalerie
Podle mě nejkvalitnější zdroje grafiky, najdete zde opravdu vše, galerie obsahují vše od přírody po detaily na stavbách.
Galerie mohou být placené, free, mix, další možností je nechat si zaslat CD plné grafiky požadovaného tématu. Spolu s CD můžete využít i právně ošetřenou grafiku (někdo má na fotografie copyright).
Mezi takové fotobanky se řadí i portál freephotosbank.cpm, kde najdete fotografie s údaji o fotografovi, počtu stažení atd…
Pro mě asi jedním z nejlepších serverů je tutorialized.com.
Tento opravdu univerzální portál je zaměřen na tutoriály MS Word přes Photoshop až po programovací jazyky jako C, Delphi atd.. Najdete zde velkou škálu tutoriálů, které byste nespočítali na prstech celé Vaší rodiny.
Jako českou reprezentaci nesmím opomenout tutorials-ps.com, kde se setkávají opravdu šikovné české ručičky.
Téměř nevyčerpatelná studna efektů se skrývá na onom portálu tutorialized.com pod tímto odkazem. Najdete zde potřebné textury (např. pro 3Ds Max), štětce, kterých se hojně využívá při tvorbě avatarů, hotovou grafiku i webovou grafiku.
Když jsem nastínil otázku webové grafiky, nejenže se vám hodí také český portál jaknaweb.com, kde najdete spoustu ikonek pro váš web, ale chtěl bych vás upozornit na 1. pravidlo webdesignu, a to:
To, že něco můžete udělat neznamená, že to musíte udělat.

Ve skutečnosti to platí jako nepřehánět to s efekty, grafikou samotnou a hlavně s animacemi.

Barevné sady
Pokud má někdo problémy s výběrem vhodných barev pro web, nejspíš bych mu doporučil colorschemer.com.
Software sice není zdama, ale najdete zde bohatou galerii barevných sad hodících se na váš web. Pokud si stáhnete i program, můžete čekat "mixér" barev, simulace poruch vidění, zobrazování informací o barvě a spoustu dalších možností.
A pokud se Vám líbí barva použitá někde na webu, stačí si stáhnout free-utilitku ColorPix, která Vám ukáže, z jakých barev se právě tato barva skládá, a to rovnou ve čtyřech používaných profilech (RGB, CMYK, HEX, HSB).

Barevné profily, nastavení barev
Když jsem minulý týden dělal grafiku pro jistou restauraci a přišel domů, otřásl jsem se. Barvy byly rozhašené podle nálady monitoru. Bylo to způsobeno rozdílnými profily pracovního prostoru PSka doma a na pracovišti.
Naštěstí se tento problém vyřeší přiřazováním ICC profilu k dané grafice. Tato funkce zajistí zachování barev při přenosu na jiný počítač. Jako profil ve vašem pracovním prostoru doporučuji Adobe RGB, který má podle mých informací největší barevné spektrum.
V žádném případě nedoporučuji volbu RGB monitoru, která způsobí ono rozhašení barev při přenosu na jiný monitor (monitory bývají nastaveny odlišně).

Závěr

Závěrem bych Vás chtěl upozornit, že zde uvedené zdroje jsou pouze výběrem z mnoha dalších možností. Abstraktní grafiku můžete získat i ve Vašem počítači stisknutím jednoho tlačítka, ale o tom později. Byl bych rád, kdybyste to diskuze přidávali další zdroje, které používáte. Pevně věřím, že to všem pomůže.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor je (ex)grafik a zakladatel projektu DirectProject.eu

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý