HTML II. - 0. lekce - Co a jak
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

HTML II. - 0. lekce - Co a jakHTML II. - 0. lekce - Co a jak

 

HTML II. - 0. lekce - Co a jak

Google       Google       22. 2. 2006       19 554×

Jak začít s HTML a co je k tomu potřeba..

HTML? Co to je?

Pojem HTML znamená hypertextový značkovací jazyk. Co se týče webových stránek, HTML je základem všeho. Někteří se budete divit, i syntaxe z PHP nebo JavaScriptu se začleňuje to HTML kódu. HTML je velmi jednoduché a brzy zjistíte, že ho zvládnete i vy, začátečníci, kteří si o webových stránkách do nedávna nechávali jen zdát.

Co budete potřebovat na psaní?

Na psaní zdrojového kódu webových stránek stačí obyčejný poznámkový blok, co je integrovaný ve Windows. Já ho ovšem nedoporučuji, když existují i jiné editory, v nichž je práce rychlejší a jednodušší, přičemž výsledek je stejný. Já doporučuji program PHP DESIGNER 2006, který, i když má ve svém názvu PHP, je schopen dělat normální HTML. Je dobrý, protože když napíšete jednu závorku, on udělá druhou a kurzor vloží mezi ně. Stejně tak to dělá i s uvozovkami, apostrofy a složenými závorkami. Jedinou jeho nevýhodou je licence. Ale určitě bych nepoužíval programy typu Microsoft FrontPage, v němž je práce sice jednoduchá, ale výsledný zdrojový kód je hotový patvar.

Knihy nebo Internet?

Já osobně bych doporučoval spíše Internet. Existují stránky, kde naleznete hotové zdrojové kódy, ale ještě lepší je číst zdrojové kódy jiných webů a postupně se něco doučit. Samozřejmě se budu snažit naučit vás tímto kurzem co nejvíce.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Radek BoudaRadek Bouda studuje na Fakultě aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni. Programuje v jazyce Java a zajímá se platformu .NET. Kromě programování má rád také cyklistiku, volejbal, skauting a pohyb venku obecně.
Web     Twitter     Facebook    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý