Znáte již význam RoHS?
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Znáte již význam RoHS?Znáte již význam RoHS?

 

Znáte již význam RoHS?

Google       Google       8. 3. 2006       16 512×

Mnoho výrobců elektroniky se poslední dobou holedbá tím, že již splňují nebo mají v plánu splnit požadavky RoHS dané Evropskou unií. Ale o co jde?

Jestliže výrobci říkají RoHS neboli „Restriction of Hazardous Substances“, myslí tím direktivu 2002/95/EC, vstupující v platnost 1. července 2006 (ale přijatou 27. ledna 2003). Podle této směrnice všechny nové elektrické nebo elektronické součástky prodávané v Evropské unii nesmějí obsahovat některé škodlivé látky. Jde vlastně o povinnou náhradu některých nebezpečných látek (šestimocný chrom, rtuť, olovo, kadmium a zpožďovače hoření jako polybromované bifenyly a polybromované difenylethery). Samozřejmě že existují výjimky (jako použití olova ve slitinách s ocelí, hliníkem a mědí a v některých pájedlech).

Co s tím má společného výpočetní technika? Právě tam se používají tuny a tuny pájecího kovu se značným obsahem škodlivého olova. Mezi další rizika patří zářivky. Nemusíme hned hovořit o doplňcích tuningovaných počítačů, postačí obyčejné podsvícení LCD displejů, ať už ve stolních LCD, noteboocích či PDA počítačích.

Největší problém bude pravděpodobně v oblasti serverů a ještě větší v počítačových sítích. Tam se počítá s dlouhou životností a tudíž s dlouhou skladovací dobou pro náhradní díly, které ještě RoHS nesplňují.

Jak poznat RoHS výrobek?

Možností je více, ale žádný standard. Protože neexistuje žádné oficiální logo, používá si každý výrobce vlastní. Kombinují se zde textové informace typu RoHS, Directive RoHS, RoHS Compliant, RoHS Directive, EU 2002/95/EC, Green-PCs atd.

Příkladem budiž 11. leden 2006, kdy Intel oznámil změnu v procesorech Intel Celeron D modely 310 až 350 pro patici Socket 478, kdy se přejde z verze E0 na G1. Jedním z důvodů je právě splnění požadavků RoHS. Takový procesor se pak pozná díky značce e4, vyražené na rozptylovači tepla. Jak je vidět, přechod na RoHS se netýká jen nových modelů, ale také postihuje již existující produkty. A to je dobře.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Lukáš ChurýLukáš je šéfredaktorem Programujte, vyvíjí webové aplikace, fascinuje ho umělá inteligence a je lektorem na FI MUNI, kde učí navrhovat studenty GUI. Poslední dobou se snaží posunout Laser Game o stupeň výše a vyvíjí pro něj nové herní aplikace a elektroniku.
Web     Twitter     Facebook     LinkedIn    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Reklama autora

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý