„Počítačový terorista“ Kevin Mitnick vyučuje antihacking
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

„Počítačový terorista“ Kevin Mitnick vyučuje antihacking„Počítačový terorista“ Kevin Mitnick vyučuje antihacking

 

„Počítačový terorista“ Kevin Mitnick vyučuje antihacking

Google       Google       25. 3. 2006       13 728×

Americký občan Mitnick se dal na stranu dobra a dnes cestuje po světě, kde ukazuje společnostem, jak se proti hackerům bránit. Tvrdí, že ačkoli sofistikovaná technologie může pomoci ochránit sítě před viry, proti hackerům schopným od pracovníků vymámit určitá hesla je bezmocná. "Hackeři hledají díry v lidském firewallu," prohlásil Mitnick na nedávné IT konferenci v Jižní Africe. „A jaká je největší trhlina? Iluze nezranitelnosti.“ Sociální inženýrství, jež zahrnuje klamání lidí, se stalo hlavním esem v Mitnickově kariéře. Často pronikal do nejlépe chráněných systémů světa tak, že přiměl někoho z personálu k vydání přísně tajných informací.

Mitnick, kterému je dnes něco málo přes čtyřicet let, začal s hackováním telefonních systémů jako náctiletý, aby se později přeorientoval na počítače. Tvrdí, že nikdy neukradl peníze ani úmyslně nezpůsobil škodu, že hackoval pro pouhé vzrušení pramenící z této činnosti. Jeho koníček mu zajistil místo na seznamu nehledanějších zločinců u FBI a takřka pětiletý pobyt ve vězení. Po svém propuštění dostal zákaz surfovat na internetu. Pak ale napsal dvě knihy o hackingu a založil IT bezpečnostní konzultační firmu. Nyní mu společnosti, jimž kdysi pronikal do systémů, platí za to, aby to udělal znovu a ukázal jim, jak zlepšit bezpečnost.

Mitnick poukazuje na to, že hackeři provádějí rozsáhlé průzkumy zaměstnanců, dokonce si zjišťují jejich hobby, aby snáze získali jejich důvěru. Společnosti si neuvědomují, jak snadno se hackeři mohou dostat k osobním informacím (kupříkladu číslu řidičského průkazu), které banky a další společnosti často používají k prověřování zákazníků. Aby své tvrzení podložil, vyhledal na konferenci v Jižní Africe například Bushovo číslo řidičského průkazu i sociálního zabezpečení. Každá položka mu zabrala méně než patnáct sekund. „Problémem je lidská důvěřivost. Pokud se člověk zatím nespálil nebo není od přírody paranoidní, pravděpodobně ostatním bude věřit,“ říká Mitnick.

Společnosti se musejí bránit proti úlisným hackerům tak, že na nebezpečí upozorní veškerý svůj personál, zavedou jednoduchou firemní politiku ochrany dat a implementují nejlepší technologie, což útočníkům minimálně ztíží práci,“ naznačuje Mitnick cestu. „nemusíte být paranoidní, jen buďte opatrní a mějte se na pozoru,“ dodává.

Zdroj: Computerworld.com

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

4 názory  —  4 nové  
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Lukáš ChurýLukáš je šéfredaktorem Programujte, vyvíjí webové aplikace, fascinuje ho umělá inteligence a je lektorem na FI MUNI, kde učí navrhovat studenty GUI. Poslední dobou se snaží posunout Laser Game o stupeň výše a vyvíjí pro něj nové herní aplikace a elektroniku.
Web     Twitter     Facebook     LinkedIn    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Reklama autora

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý