KiCad
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

KiCadKiCad

 

KiCad

Google       Google       17. 4. 2006       18 930×

Další výhodou je, že nemusíte nic instalovat, stačí ho rozbalit do některé ze složek a můžete pracovat, ale tím výčet výhod nekončí, protože tento program nemusí běžet jen pod Woknama, ale i pod Linuxem.

Ve složce winexe, kterou nejspíš využije většina z vás, a ve složce linux najdete pět spustitelných souborů. První z nich se jmenuje KiCad a spouští rozhraní, přes které můžete spustit některý ze čtyř zbývajících spustitelných souborů a taky se stará o správu projektů.

Pokud klikneme na první ikonu, dostaneme se k návrhu schématu. Tento editor vypadá takto:

Obsahuje spousty značek, i když ne všechny, ale myslím, že ty, které budete potřebovat, tam jsou, nechybí asi nic podstatného. Najdete zde soustu základních součástek v sekci device a mnoho dalších v asi 23 kategoriích. Práce je jednoduchá, ale chce to si zvyknout.

V další části programu si můžeme prohlédnout pouzdra jednotlivých součástek, a to nejen tak, jak budou vypadat na schématu, ale i jejich 3D model. Můžete si také vytvářet seznamy součástek. Součástky můžeme i editovat.

Tu ale myslím nějak zvlášť nevyužijete, tak se podíváme na další položku. To je program na tvorbu plošných spojů. Práce s ním je trochu méně pohodlná a vyžaduje zkoušení. Ale pokud si trochu počtete v nápovědě, tak se to dá zvládnout. Nápověda má jen jednu nevýhodu – je anglicky. Jinak k ní najdete spoustu věcí a vůbec vše o celém programu.

Jak se k tomuto softu postavíte, je jen na vás.

Stahovat můžet na http://www.lis.inpg.fr/realise_au_lis/kicad/index.html

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

1 názor  —  1 nový  
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Jiří ChytilAutor programuje ve VB, zajímá se o elektrotechniku, studuje na SOŠ Elektrotechnické - obor číslicová technika.
Web    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý