Opera 9 - BitTorrent a Widgets, ale co rychlost?
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Opera 9 - BitTorrent a Widgets, ale co rychlost?Opera 9 - BitTorrent a Widgets, ale co rychlost?

 

Opera 9 - BitTorrent a Widgets, ale co rychlost?

Google       Google       25. 4. 2006       10 381×

Společnost Opera Software uvolnila ke stáhnutí betaverzi nové verze svého populárního webového prohlížeče. Opera s pořadovým číslem 9 obsahuje samozřejmě spoustu nových vychytávek.

Opera Software oznámila první veřejnou betu Opery 9. Tato verze obsahuje takzvané Widgets, malé webové aplikace běžící ve vlastních oknech, a integrovaný BitTorrent, populární peer-to-peer systém. Další novinky jsou: lehce použitelný content blocker a miniaturní náhledy stránek v panelech. Avšak rychlost je klíč k internetovým browserům a v tomto ohledu nechává Firefox novou Operu daleko za sebou.

Stáhnutí Opery 9 bylo jednoduché a import záložek, ať už z IE nebo z Firefoxu, bylo ještě lehčí. Zatím jsem nepřišel na všechny funkce, ale není pochyb o tom, že jich je opravdu požehnaně.

Nové vlastnosti v Opeře 9 (převzato ze stránek Opery Software):

Widgets - Malé webové aplikace (multimédia, RSS, hry a další), které udělají práci se systémem ještě zábavnější. Každý webový vývojář si může udělat vlastní Widgets a sdílet je bez ohledu na operační systém. Zkuste si Widgets v Opeře 9 stisknutím F6. Těšte se na další vývoj Opera Widgets v budoucích vydáních.

BitTorrent - Místo nutnosti používat odděleného BitTorrent klienta pro stahování větších souborů, mohou uživatelé jednoduše kliknout na torrent soubor a okamžitě začít stahovat.

Content Blocker (blokovač obsahu) - Zvolte si obsah, který chcete vidět. Odstraňte reklamy nebo obrázky - je to na vás. Klikněte pravým tlačítkem myši na webovou stránku a vyberte „Block content“.

Vylepšené rich text editing (bohaté formátování textu) - Využijte výhod rich text editingu při používání web mailu nebo blogovacích služeb.

Přízpůsobte si vyhledávací enginy - Použijte svůj oblíbený vyhledávací engine ve vyhledávacím dialogu. Klikněte pravým na vyhledávací pole na stránce a vyberte z menu „Create search“.

Miniaturní náhled - Je jednoduché mít v Opeře otevřených spoustu záložek zároveň. Ale která záložka obsahovala to video, které jste chtěli? Najeďte myší na jakoukoliv záložku pro miniaturní náhled.

Nastavení pro specifickou stránku - Potřebujete vidět stránku jiným způsobem nebo zakázat určité Cookies? Chcete blokovat pop-up okna pouze u určitých stránek? Opera 9 vám to umožní.

„Jsme potěšeni, že můžeme vydat tuto betu Opery 9 pro uživatele po celém světě,“ řekl Jon S. von Tetzchner, CEO (chief executive officer), Opera Software. „Opera 9 přináší nové mocné vlastnosti, které obohatí prohlížení webu a dají větši moc vývojářům Web 2.0. Opera 9 odemyká nové úrovně produktivity v Internetu.“

To všechno zní velice pěkně, ale uživatelé Firefoxu, kteří jsou zhýčkaní bleskově rychlým výkonem při prohlížení, budou potřebovat víc než tyto novinky, aby změnili prohlížeč. Na druhé straně, pokud je výkon problém pouze v betaverzi, tak Opera 9 určitě stojí za pozornost

Zdroj: www.itwire.com.au

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Vojtěch PohůnekAutor je student gymnázia, ve volném čase se učí C# a profesionálně žongluje.
Web    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý