Tomb Raider: Legend
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tomb Raider: LegendTomb Raider: Legend

 

Tomb Raider: Legend

Google       Google       1. 6. 2006       10 074×

Lara Croft se dočkala zápisu do Guinessovy knihy rekordů coby nejúspěšnější herní hrdinka. Po doslovném propadáku, jenž nám předvedl šestý díl série, byla poslána na plastickou operaci, které se ujalo studio chirurgů z Crystal Dynamics.

Když změnu, tak od základu

Uzpůsobit Laru trendům jednadvacátého století a současným požadavkům herní obce nebylo nikterak složité. Tvůrci šli jednoduše s dobou – více než v kterémkoliv z předchozích dílů hraje v Legend důležitou roli výprava. Animace i herní děj prolínají vzpomínky na Lařino dětství, aby dotvořily fragmenty příběhu. Novodobý přístup se ukrývá také ve zvoleném herním systému. Autoři sáhli po uzavřeném konceptu obrovských místností, které jsou jedinou nevyřešenou hádankou. Pravda, jejich motiv se opakuje, ale vše je dávkováno v příjemných a snadno stravitelných porcích.

Bohužel, každá světlá stránka skrývá i trochu temnoty – v případě hádanek je jimi omezení v podobě jediného řešení. Ztrácí se tím jakákoliv opakovatelná hratelnost, kdy budete jen těžko hledat motivaci, abyste se znovu nechali sličnou Larou svést.

Více screenshotů naleznete zde

Závidí jí i perský princ

Další novinkou je zakomponování interaktivních animací. Představte si klasickou animovanou sekvenci, jež přejde ve vém průběhu v drobnou mezihru, kdy musíte Laře pomoci z krizových situací. Když bude s větrem o závod utíkat neznámému nepříteli, náhle se na obrazovce objeví bílé směrové šipky. Hráč musí v takový okamžik zareagovat, zmáčknout odpovídající šipku nebo další klávesu, aby Laru zachránil před možným malérem.

Lady Croft je nicméně svérázná žena, jejíž akrobatické schopnosti zažily renesanci. Šplhání po římsách a vyskakování/přeskakování z jedné na druhou je základním kamenem, jenž doplňuje využívání lana nebo ručkování nad propastmi. Ani ve finále v podání dojmu z grafiky Tomb Raider: Legend neselhává. Pravé hody však rozpoutá až spuštění pokročilých efektů v nastavení hry, které dokáží i výkonnému počítači řádně zavařit. Grafické pozlátko nicméně není tím, co dělá z Tomb Raider: Legend dobrou hru – její síla se ukrývá v hratelnosti.


×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

1 názor  —  1 nový  
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor se věnuje tuningu pc. Tančí, zpívá a hraje ve folklorních souborech. Studuje na VŠB-TU Ostrava - obor strojírenství.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý