× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Internetová propagace, aneb zvýšení návštěvnosti

[ http://programujte.com/profil/20356-jan-ricanek/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/20356-michal-zima/ ]Google [ ?rel=author ]       18. 6. 2006       13 281×

Většina lidí, kteří má svoje vlastní stránky, doufá v to, že jejich stránky budou zhlédnuty co největším počtem uživatelů. Jenže jak toho dosáhnout? Tento článek se nebude věnovat metodám SEO, ani placené reklamě, a dokonce ani jiným podobným metodám. Bude výhradně o výměnných reklamních systémech. Kde za zobrazení cizího odkazu na vašich stránkách bude zobrazen váš odkaz na jiných.

V dnešní době existuje mnoho výměnných reklamních systémů, některé jsou kvalitní více, jiné méně. Některé nabízejí pouze zobrazení odkazu, další banneru (popřípadě textu) a jiné vám nechají vyskočit celou stránku. Budu se snažit uvést od každého reklamního systému alespoň dva, a ke každému bude přidáno i moje hodnocení, které bude subjektivní, a někteří z vás se mnou jistě nebudou úplně souhlasit. Tak se tedy můžeme pustit do jednotlivých systémů.

Zobrazení odkazu:

Lišta – http://www.lista.cz [ http://www.lista.cz/ ]
Tento reklamní systém vám nabízí, že si budete moci zvolit počet zobrazených odkazů na vašich stránkách a za každé zobrazení dostanete i určitý počet bodů, které můžete potom využít pro zobrazení svého odkazu na cizích stránkách. V tomto vidím tedy největší problém, protože pokud vaše stránky nemají vysokou návštěvnost, tak vám brzy dojde kredit, tudíž se stránky přestanou zobrazovat. Tento reklamní systém bych doporučil pouze stránkám, které mají vysokou návštěvnost. Takže zhodnocení na závěr: pokud nemáte stránky s velkou návštěvností, tak nemá vcelku žádný smysl tento systém využívat.

Zobrazení banneru (popřípadě textu):

TextBanner.cz – http://www.textbanner.cz [ http://www.textbanner.cz/ ]
Tento reklamní systém využívá toho, že za kliknutí na kampaň druhého serveru získáte kredity, tedy pokud někdo klikne na vaši kampaň, tak se vám odečtou kredity, což je výhodné pro každé stránky. Zhodnocení: všechno sice mluví k využití tohoto reklamního systému pro weby s menší návštěvností, ale i ty s větší návštěvností by jím vůbec neměli pohrdat.

TextLink – http://www.textlink.cz [ http://www.textlink.cz/ ]
Tento systém funguje na principu zobrazení odkazu s textem – za každé zobrazení získáváte kredity, které poté můžete využít ke zobrazení vlastních odkazů s textem. Tedy nevýhodou pro stránky s malou návštěvností je zcela jistě to, že získají málo kreditů a jejich reklama bude v důsledku skoro mizivá. Zhodnocení: nemá skoro žádný smysl využívat tento systém, pokud vaše stránky nemají velkou návštěvnost.

Reklama24 – http://www.reklama24.cz [ http://www.reklama24.cz/ ]
Možná nejrozšířenější reklamní systém u nás pracuje na principu zobrazení bannerů na vašich stránkách a za to dostáváte kredity. Má dvě nevýhody: pokud nemáte velkou návštěvnost, tak je jeho účinnost skoro nulová a také musíte mít vytvořený banner v určitém formátu. Systém sice nabízí více formátů, ale ty skoro nikdo nepoužívá. A tak je i sbírání kreditů pomalé a může se stát, že se váš banner vůbec nezobrazí. Závěr: pokud budete chtít, aby byl váš banner zobrazen na co nejširším spektru webů, pak tento systém určitě vyzkoušejte, jinak je spíše pro stránky s velkým počtem návštěvníků.

Pop-up systémy:

Vcela.net – http://www.vcela.net [ http://www.vcela.net/ ]
Celkem dobrý reklamní systém, ale na vaše stránky přivede i uživatele, kteří se vůbec nemusí zajímat o obsah a rovnou vaši stránku zavřou. Funguje na principu vyskakování oken se stránkami druhých pro vaše návštěvníky a za to budou vyskakovat vaše stránky návštěvníkům jiných serverů. Pro získání určité skupiny, nebo stálých návštěvníků bych nedoporučoval tento systém. Závěr: celkem dobrý reklamní systém, ale přivede spoustu návštěvníků, kteří ani nestojí o vaše stránky a taky vám budou vyskakovat různé stránky při prohlížení vašeho webu.

NejMedia – http://www.nejmedia.net [ http://www.nejmedia.net/ ]
Můžete zobrazovat jak klasický odkaz, tak pop-up okno. Tento systém je taky jeden z těch, které bych rád doporučil, protože vám budou přičítány a strhávány kredity jen skutečně za klik, nikoliv za zobrazení. Dle mého názoru tento reklamní systém nevyužívá zrovna nejvíce lidí, ale to se možná časem změní. Slova závěrem: může vám přinést velkou návštěvnost, ale zatím má malou rozšířenost, takže bych tedy nečekal ze začátku zázraky, ale určitě stojí za zkoušku.

Vím, že jsem nenapsal o všech reklamních systémech, co jsou u nás rozšířeny, ale doufám, že jsem ty hlavní v článku obsáhl.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006061307-internetova-propagace-aneb-zvyseni-navstevnosti/ ].