Battle of Europe: Royal Air Force
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Battle of Europe: Royal Air ForceBattle of Europe: Royal Air Force

 

Battle of Europe: Royal Air Force

Google       Google       30. 6. 2006       11 076×

Pozor pozor, hlášení! Všichni piloti na runway! Ale poklusem!

Tak jsme se dočkali dalšího létacího díla. Určitě vás zajímá, co je to zač. Jesli to náhodou není nějaký propadák nebo snad hvězda na výsluní leteckých simulátorů.

Při instalaci hry mě příjemně navnadily obrázky ze hry. Po rychlém nastavení a vytvoření profilu jsem zapnul kampaň. Ani vám nic jiného nezbývá, nic jiného totiž není na výběr. Mise se otevřou až po úspěšném zdolání kampaně. Před spuštěním první mise v kampani jsem si mohl vybrat stroj, se kterým jsem mohl vzlétnout. Vybral jsem si Spitfire a čekal na loading. Hra mě vyplivla na malém britském letišti. Nastartoval jsem nebeského koně a zvedl ho do nebe. Jako první jsem měl zničit vlak. Po pár manévrech sem zjistil, že to asi nebude nejrealističtější simulátor letadla. A taky že ne! Hra je podle mého názoru arkádová. Ale myslím, že to nebude na škodu.

Hra se odehrává za 2. světové války. Hrajete za kanadského pilota ve službách královské RAF a tím seznamování s příběhem končí. Jediné, co je k dispozici, jsou deníkové zápisky, ze kterých se toho stejně moc nedozvíte. Náplň misí je prý podle skutečných historických událostí. Kampaň obsahuje 16 misí (z toho 6 bonusových). Když nesedíte v kokpitu nějakého stíhacího stroje, usadíte se do nějakého bombardéru, chopíte se kulometu a sestřelujete letadla Luftwafe nebo házíte bomby na pozemní cíle. Ve většině misí máte na začátku základnu, kde můžete doplňovat munici nebo popřípadě opravovat poškození, které jste utrpěli při vzdušných bojích. Mise se docela často opakují, takže to po určitém čase začne trošku vadit. Autoři slíbili realistické prostředí. Nevím, jestli je to pravda, ale při létání jsem zpozoroval Big Ben.

Nevím proč, ale ovládat letadlo pomocí myši nelze. Taky rychle zapomeňte na různé kombinace kláves pro nespočet různých funkcí. Tady vám bude muset stačit plyn, klapky, střelba, přepínač zbraní, podvozek a nějaké ty klávesy na bonusy (dobíjecí, uzdravovací, speciální zbraně…). Kulometu a paliva máte neomezeně. Ještě bych mohl zmínit ukazatele míry dokončení mise.

Zvuky jsou vesměs dobré. Jsou zde i hlášky, třeba když sestřelíte letadlo. Co mě ale zklamalo, je hudba. V menu zní nějaký umíráček, který vám po čase začne lézt na nervy, a hudbu v misi jsem si radši stáhnul na téměř minimum, protože to akorát frustruje.

Grafika je podařená, i když jsem nemohl mít nastavené všechny detaily (ani by to nešlo, protože na grafické kartě, co vlastním, stejně neudělám žádný zázrak). Modely letadel jsou velmi kvalitně vymodelované, i krajina vypadá celkem slušně. Ostatní objekty už nedopadly tak nejlépe. Auta, lodě a hangáry už nevypadají tak dobře a působí trošku odfláknutě.

A jdeme do finále. Jak tento počin hodnotím? Lehce nadprůměrně. Hře škodí nízké AI nepřátel, krátká hrací doba (několik hodin). Bohužel Battle of Europe: RAF neobsahuje vůbec žádný multiplayer, náhodně vygenerované bitvy nebo skirmish, prostě vůbec nic.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Jan MalýAutor programuje ve VB, HTML, CSS. Zajímá se o grafiku, fotografování
Web     Twitter     Facebook    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý