Ochrana webu proti hackerům
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ochrana webu proti hackerůmOchrana webu proti hackerům

 

Ochrana webu proti hackerům

Google       Google       18. 7. 2006       15 291×

Hacking webů nelze dělat tolika způsoby jako hacking e-mailových účtů. Někdy jsou totiž přístupové jméno na web a výsledná webová adresa celkem rozdílná (problém, pokud hacker nezná login). A nebo pokud hacker nemá k dispozici nějakého FTP klienta nebo nějaký vývojový nástroj, který podporuje FTP, tak může hodně dlouho hledat, přes jakého poskytovatele je dané připojení. Ale jinak jsou způsoby hackingu více méně stejné jako u e-mailů.

Způsoby

Pomocí programu

Hacker použije program, do kterého zadá internetovou adresu, a poté nechá program, aby zkoušel všechny možnosti. Buď po slovech, nebo po písmenech. Je to celkem časově náročné a při velké složitosti hesla je pravděpodobnost jeho rozluštění mizivá.

Sociotechnika

Na váš e-mail bude doručena zpráva, že si máte změnit heslo a poté ho poslat zpátky (nebo něco podobného). Tato metoda má velkou nevýhodu – v případě, že na stránkách neuvedete žádný e-mail, tak hacker nemá šanci poslat vám zprávu s tím, abyste si změnili heslo. Proto je nejlepší neuvádět na stránky žádný e-mail, aby to hackera ani nelákalo. Pokud už uvádíte, tak raději nějaký jiný než jaký jste zadávali při registraci webové stánky. Může se totiž pokusit hacknout e-mail, a poté by mohl zažádat o změnu hesla, ale nové heslo přichází vždy na e-mail, který byl zadán při registraci.

Obrana

  1. Mějte vždycky heslo dlouhé alespoň 10 znaků (s mezerami i s čísly). Pokud je to možné, dávejte tři slova, i v jiných jazycích.
  2. Měňte si heslo alespoň jednou za půl roku.
  3. Heslo si nikam nepište. Když už je to nezbytné, tak na papír, a ten nechávejte na bezpečném místě doma.
  4. Nereagujte na žádné e-maily, které vás vyzývají ke změně hesla na určité adrese nebo k jeho následnému poslání na nějaký e-mail. Nedávejte na web e-mailovou adresu, kterou jste používali při registraci stránky.
  5. Předtím než někomu dáte heslo a login od vaší webové stránky, promyslete si, zda-li to není potencionální hacker a jak moc tomuto člověku důvěřujete. Jistě nedáte heslo někomu, koho znáte jenom den, a ještě jste ho navíc ani neviděli.
  6. Někteří poskytovatelé uvádějí datum posledního přihlášení. Pomocí tohoto data si můžete zkontrolovat vaše přihlášení
  7. Snažte si dávat pozor, když budete v internetové kavárně nebo někde na veřejném místě, abyste nezůstali připojení nebo aby se neuložily vaše přihlašovací údaje.

I když budete dodržovat všechny tyto věci, může se stát, že i přesto vám někdo hackne web. Potom je dobré kontaktovat policii nebo alespoň administrátora, a ti by si s tím pak již měli poradit. Doufám, že vám bude tento článek užitečný.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Zajímám se o tvorbu webů v jazycích HTML a PHP. A také softwarové a hardwarové novinky.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý