Miranda 0.5! Konečně!
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Miranda 0.5! Konečně!Miranda 0.5! Konečně!

 

Miranda 0.5! Konečně!

Google       Google       27. 8. 2006       12 639×

Po dlouhé době vydávání předběžných verzí Mirandy vyšla ta stabilní. Jaká je?

Jedním slovem úžasná. Dlouhou dobu se na ní čekalo a teď je už mezi námi. Nová Miranda přináši podporu nových plu-ingů a obsahuje propracovanější podporu protokolů.

Pozor, pozor! Miranda Pack serveru programujte.com

Článek najdete zde.


Základní instalace

Mirandu si můžete stáhnout z www.miranda-im.org. Na výběr máte dvě verze UNICODE a ANSI. Unicode verze je určená pro operační systém Windows NT, 2000 a XP, ANSI pak pro Windows Me a 9x.

Asi největší nevýhodou (někdo možná řekne výhodou) je praktická nepoužitelnost Mirandy bez doinstalování dalších doplňků. Miranda v základní instalaci zvládá nejběžnější protokoly a tím to bude asi vše. Na můj vkus absolutně nekonkurenčně schopná.

Nevím jak vás, ale mě výše uvedený screenshot vůbec nepřitahuje. Vzhled je velmi strohý a funkce žádné. Pokud jste na tom stejně, nezbyde vám nic jiného, než se pustit do vylepšování. K tomu vám dopomůže stránka se všemi možnými vzhledy, pluginy apod.: Addons Miranda IM. Zde najdete snad všechno.

Není to tak jednoduché

Ačkoliv by se nyní mohlo zdát, že je vyhráno, ale není. I když už najdete přesně to, co potřebujete, zjistíte, že vám to zrovna nejede. A nastává strastiplná cesta zjišťování proč. Většinou vám bude chybět nějaká jiná knohovna. Např: pro dekódování obrázků. Ale že ji potřebujete, se na stránce pro stáhnutí pluginu nedozvíte.

A co teď

Prakticky máte jen dvě možnosti. Mořit se a hledat to, co potřebujete, zkoušet a testovat, nebo si stáhnout balík s již hotovými změnami. Jistě, nikdy nenajdete balík, který vám na 100% vyhovuje, ale nikdo vám nezakazuje si jej upravit k obrazu svému. No a to je právě 100x jednodušší.

Z praxe poznáte. Po několika hodinách strávených nad dáváním Mirandy do kupy, jsem jásal, když jsem ji měl za 40 min přesně tak, jak jsem si představoval.

Nejnutnější plu-ingy jsou asi PopusPlus a SmileyAdd. A potom je to už jenom podle vašeho vkusu a potřeby.

Čeština

Češtinu pro Mirandu si můžete stáhnout ze serveru miranda.kvalitne.cz/. Kvalitní český web je pak miradna.cz a jeho fórum, ve kterém naleznete pomoc a také spoustu hotových balíčků Mirandy.


Na závěr vám přeji mnoho úspěchu při hledání a Mirandu podle vašeho vkusu.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

2 názory  —  2 nové  
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Jan ŠkrášekHonza pracuje jako webdeveloper, věnuje se vývoji Nette\Database a Nextras komponentám. Mnoho času věnuje komunitnímu portálu signály.cz. Honza je taky fanouškem XML technologií.
Web     Twitter    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý