Genius Ergo 525 - nejlevnější laser
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Genius Ergo 525 - nejlevnější laserGenius Ergo 525 - nejlevnější laser

 

Genius Ergo 525 - nejlevnější laser

Google       Google       17. 9. 2006       15 941×

První pohled

Myš je vyvedená v pěkné modré barvě s černou základnou. Už na pohled vypadá hodně ergonomicky. Jen trochu děsí její větší velikost, ktera je hlevně způsobena žlábkem pro palec, který je opravdu dost široký. Na myši najdete celkem 8 tlačítek, která jsou všechna programovatelná v přiloženém sofwaru (viz dále). U čtyřsměrného kolečka jsou další dvě, ale v podstatě jsou nedostupná kvůli svojí pozici. Další tři tlačítka jsou nad žlábkem pro palec, dvě slouží k ovládání hlasitosti a třetí nastavuje citlivost senzoru. Pokud se podíváte zespoda, uvidíte jen senzor (nesvítí – je to laser), který je umístěný, poněkud netradičně, blíž ke kraji, což zpočátku snižuje přesnost.

Technologie

Myš se dá k PC připojit do USB rozhraní (nebo do PS2 přes redukci). Senzor pohybu je laserový a jeho citlivost může mít hodnoty 400, 800, 1600 nebo 2000 dpi. Senzor má rozlišení 6,4 MPx.

Jak se s ní pracuje

Myš opravdu dobře padne do ruky, jedinou možnou nevýhodou je její „pravorukost“, leváci mají smůlu. Kolečko má mírnou vůli, ale dá se na to zvyknout. Ta dvě malá tlačítka u kolečka jsou opravdu k ničemu, protože zmáčknout je vyžaduje od prstu přímo gymnastické výkony. Ocenil jsem možnost přepínání citlivosti přímo na myši.

Software

Na přiloženém CD najdete nutné ovladače k myši. Po nainstalování se objeví tray ikona, která možná trochu neštastně jakoby sleduje kurzor (jsou tam dvě očička, která se dívají do místa, kde je myš), působí to dost rušivě. V ovladačích můžete nastavit obvyklé věci, jako rychlost rolování (jak vertikální, tak horizontální), citlivost, rychlost kurzoru (což ale nefunguje), ukazatele a taky takovou speciální věc – můžete si nastavit tzv. loop tzn. myš projede okrajem obrazovky a ukáže se na druhé straně monitoru; zajímavé, ale já to nepoužívám. Můžete tam samozřejmě naprogramovat všech osm tlačítek. Na výběr jsou funkce pro prohlížení Internetu, přehrávání multimedií (rozumí si dokonce i s WinAmp-em), nebo třeba funkce Kopírovat a Vložit.

Závěr

Myš je vhodná pro většinu uživatelů, od grafiků až pro hráče. Hodí se i do kanceláře, kde oceníte přesnost laseru. Pěkně padne do ruky (tedy té pravé) a většina tlačítek je dostupná. Takže pokud chcete pěknou myš s laserovým senzorem, osmi tlačítky a 4D kolečkem, tak je Genius Ergo 525 pro vás dobrou volbou. Profi hráči ohrnou nos nad Geniusem, ale pro obyčejné uživatele a začínající hráče je to vynikající volba. Její cena se momentálně pohybuje kolem šesti stovek, což je velmi pěkná cena na myš s laserem.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Ondřej ŠateraOndřej se zajímá o tvorbu webů, návrh a implementaci webových aplikací. Studuje v Praze na ČVUT a pracuje u společnosti Emotion design s.r.o
Web     Twitter    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý