Borland přináší rozšířené možnosti vizuálního návrhu a modelování
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Borland přináší rozšířené možnosti vizuálního návrhu a modelováníBorland přináší rozšířené možnosti vizuálního návrhu a modelování

 

Borland přináší rozšířené možnosti vizuálního návrhu a modelování

Google       Google       22. 9. 2006       11 072×

Společnost Borland Software Corporation (NASDAQ:BORL), globálně vedoucí dodavatel řešení pro optimalizaci dodávání software, dnes oznámila významné vylepšení nástroje pro podnikové modelování s názvem Together® 2006 for Eclipse. Nové vlastnosti jsou určeny všem architektům aplikací, vývojářům v jazycích C++ nebo Java, návrhářům pracujícím v jazyce UML, analytikům obchodních procesů a modelářům dat. Všem umožní vytvářet a udržovat softwarové systémy vysoké kvality v průběhu celého jejich životního cyklu, stejně tak jako optimalizovat obchodní procesy metodami rozšířeného vizuálního návrhu.

Nástroj Together 2006 for Eclipse Release 2 je založen na otevřené platformě pro softwarový vývoj Eclipse 3.2 a pracuje přímo v rámci jeho jádra. Podporuje množství norem a jazyků z oblasti „open source“ včetně nově přidané podpory modelování aplikací v jazyce C++. Napomáhá tak rozšiřitelnosti a přizpůsobitelnosti aplikací zvláště v heterogenních prostředích. Navíc je tato nová verze integrována s nedávno uvedeným produktem pro definici požadavků s názvem Caliber® DefineIT a umožní uživatelům z požadavků rychle vytvářet funkční systémy pomocí tvorby modelů v UML a BPMN (Business Process Modeling Notation, notace pro zápis obchodních modelů).

„Klíčovou oblastí odborných schopností společnosti Borland je i nadále poskytování snadno použitelného a pokročilého modelování v jazyce UML pro vývoj podle modelu (MDD, Model Driven Development). V mnohem větší míře se však nyní vyvinuly jeho možnosti vizuálního návrhu“, říká pan David Hauck, ředitel pro marketing produktů u společnosti Borland. „Together nejen podporuje řadu běžných vizuálních jazyků a norem, aby tak zlepšil komunikaci v rámci týmů, ale přináší navíc výhody vizuálního návrhu i do ostatních oblastí životního cyklu, jako je definice požadavků. Tím se zjednodušuje spolupráce a zvyšuje produktivita všech rolí v IT a zároveň i všech investorů.“

„Informatické organizace stále více slaďují různé modely v různých podnikových architekturách, aby tak maximalizovaly úspěch opakovaného využívání programů. Toto úsilí pohání integraci a sbližování trhů s analýzami obchodních procesů (BPA), UML a metodami a nástroji pro návrh a modelování databází“, řekl pan Michael J. Blechar, vicepresident pro výzkum u analytické společnosti Gartner, ve své nedávné zprávě. „Postupné sbližování metod a nástrojů používaných technickými architekty, modeláři obchodních procesů, vývojáři a návrháři databází, pomůže podnikům lépe využít souvisejících a doplňujících se znalostí jejich zaměstnanců.“

Řízení návrhu a vývoje na základě požadavků

Together hraje klíčovou roli i v řešení Borland pro definici a správu požadavků, které poskytuje obchodním analytikům vizuální způsob definování a stanovení posloupnosti obchodních a technických požadavků. Integrace Together 2006 s produkty Borland pro definici a správu požadavků pomůže uživatelům ze zadaných požadavků vytvářet diagramy UML a následně využít těchto návrhových aktiv k řízení implementace software a dosledování návrhových prvků zpět k původním požadavkům. Proces vizualizace požadavků využitím sekvenčních diagramů a diagramů typu „activity“ a „use-case“ umožní vývojovým týmům rychle převést specifické požadavky na systémové architektury či modely na vysoké úrovni, aniž by docházelo k nejasnostem.

„Používáme nástroj Together, abychom lépe chápali náš zdrojový kód a dokázali jej rozšiřovat podle nových požadavků a při návrhu nových vlastností“, říká Paul Hudgins, aplikační architekt u společnosti Ciena, která je specialistou v oblasti sítí a dlouholetým uživatelem nástrojů Together. „Řízení systémových návrhů podle modelu je pro nás klíčové; hlavně zpracováváme-li nové požadavky zákazníků. Together nám umožňuje snadnou komunikaci v rámci našich distribuovaných vývojových týmů. Nové vlastnosti v tomto vydání produktu pomohou mnoha zákazníkům ještě lépe využít modelování v celém životním cyklu aplikací, a to samozřejmě dodává vyšší obchodní hodnoty hotovým aplikacím.“

Nejnovější vydání nástroje Together přináší i úplnou podporu modelování pro jazyk C++ a dovolí organizacím využívat pro vývoj systémů objektově orientovaného jazyka C++. Together 2006 obsahuje i technologii C++ LiveSource® pro úplnou synchronizaci modelů a kódu aplikací v každý okamžik a návrhové vzory i metriky zdrojového kódu pro jazyk C++.

Do budoucnosti modelování na platformě Eclipse

Borland bude pro další vydání produktů Together i nadále využívat technologie Eclipse Modeling Project a investovat do jejího rozvoje. Zajistí tak zákazníkům optimalizaci v oblasti dodržování norem a součinnosti s dalšími technologiemi. Tento projekt, který prosazuje a vyvíjí technologie modelování v rámci komunity Eclipse, je rovným dílem veden společnostmi Borland a IBM.

„Role, kterou Borland převzal, aby podpořil pokrok v oblasti modelování na platformě Eclipse, bude mít přínos nejen pro větší společenství, ale dovolí nám i vytvářet pokročilé a standardizované základy, na kterých budeme stavět své komerční produkty“, říká pan Richard Gronback, jeden z vedoucích projektu Eclipse Modeling Project a hlavní vědecký pracovník společnosti Borland. „Očekáváme, že modelovací technologie Eclipse přinesou zákazníkům mnohem větší pružnost, použitelnost a bohatství funkcí bez rizik vazby na proprietární platformu.“

Pro více informací o produktech Borland pro řízení životního cyklu aplikací (Application Lifecycle Management, ALM) včetně nástroje Together, prosíme navštivte stránku http://www.borland.com/us/products/alm/index.html.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Lukáš ChurýLukáš je šéfredaktorem Programujte, vyvíjí webové aplikace, fascinuje ho umělá inteligence a je lektorem na FI MUNI, kde učí navrhovat studenty GUI. Poslední dobou se snaží posunout Laser Game o stupeň výše a vyvíjí pro něj nové herní aplikace a elektroniku.
Web     Twitter     Facebook     LinkedIn    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Reklama autora

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý