Závodní hra VDrift
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Závodní hra VDriftZávodní hra VDrift

 

Závodní hra VDrift

Google       Google       5. 10. 2006       14 643×

Myslím, že mohu hned na začátek napsat, že VDrift je jedním z nejlepších, ne-li vůbec nejlepším, automobilovým freeware simulátorem. Navíc není jenom freeware, ale i open-source projektem, takže každý, kdo zvládá programování, si může hru podle sebe upravit.

Ve VDrift nebudete s nikým soupeřit. Vyberete si jedno z velkého množství aut (na výběr jsou rychlé sporťáky, rallye auta, historické vozy, formule nebo upravená osobní auta) a trať (k dispozici jsou jak tratě ze závodů formulí, tak obyčejné silnice) a vyrazíte se skvěle bavit. Na silnici jste sami a můžete si tedy jezdit, jak se vám zlíbí, aniž by vás někdo otravoval nebo do vás narážel. Nejprve se budete muset dobře sžít s vybraným autem. Každý vůz má jiné jízdní vlastnosti. Některé disponují výbornou akcelerací, ale vypadávají v zatáčkách, jiné mají vysokou maximální rychlost, ale hůře zatáčejí a mnoho dalších rozdílů. Skutečně je z čeho vybírat a každý si určitě najde svůj oblíbený vůz. Budete se také muset naučit rychle řadit, což není žádná legrace, neboť při řazení používáte spojku. Jakmile se však sžijete s autem, budete si ježdění parádně užívat. Díky tachometru můžete kontrolovat, jak vysokou rychlostí jedete, a na rovinkách se snažit o trumfnutí vašeho dosavadního rekordu. Jestliže vyletíte v zatáčce, dostanete se do mnoha kotrmelců, ale bát se nemusíte, auto je nezničitelné, což je možná škoda, protože je lepší zábava s autem, které se dá zničit. Hra nabízí 12 tratí a 19 typů vozů, dále jednoduchý multiplayer.

Z grafického hlediska je VDrift jedním z nejlépe zpracovaných freeware kousků, jaké jsem kdy hrál. Silnice je výborně přehledá a především do velké dálky viditelná. Odpadá tedy problém, že nevíte, jak bude silnice za vteřinu vypadat, a skončíte někde ve škarpě. Okolní prostředí je vynikající. Ve volné přírodě silnici lemují stromy, keře a jiné přírodní zábrany, na závodních okruzích se setkáte s obecenstvem, tribunami, reklamami a dalším množstvím dekorativních objektů. Auta vypadají také výborně a nabídka více možných pohledů kamer také potěší. Stejně jako možnost si svoji jízdu nahrávat a pak se na ni podívat pomocí replaye. Hratelnost je vynikající. Zpočátku se budete muset naučit řazení a zvyknout si na chování vozidla, ale jakmile toto absolvujete, budete královsky odměněni. Poté se stane ježdění opravdovou radostí a výborným odreagováním. Nemohu ani opomenout možnost hraní přes Internet. Jako malé mínusy působí občasné chyby ve hře. Například spadnutí celého programu nebo podivné chování auta. Nejedná se však o nic, co by vás mělo odradit.

Jestliže hledáte výtečný automobilový simulátor, už dále hledat nemusíte. Našli jste totiž VDrift, což je bez debaty výhra. Vynikající grafika, skvělá hratelnost, velké množství aut a tratí, to vše dostanete zcela zdarma. A pokud se vám to náhodou nelíbí, tak si jednoduše změníte kód a hra sama se změní k vašemu obrazu. Proto neváhejte ani minutku a hru si stáhněte z adresy http://vdrift.net/.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Zajímám se o tvorbu webů v jazycích HTML a PHP. A také softwarové a hardwarové novinky.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý