Google plánuje koupit YouTube
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Google plánuje koupit YouTubeGoogle plánuje koupit YouTube

 

Google plánuje koupit YouTube

Google       Google       11. 10. 2006       8 004×

Zvenku budouvy se nezdá, že by právě toto bylo sídlo internetové videosenzace, společnosti YouTube Inc. Dvoje skleněné dveře zasazené mezi pizzerii a japonskou restauraci vedou k hlasitému výtahu, který vyveze návštěvníky přímo do samotného srdce, do jednopokojové místnosti, kde se na sebe mačká 60 mladých zaměstnanců zírajících do obrazovek.

YouTube, bezplatná webová služba, byla vytvořena minulý rok, aby pomohla lidem sdílet jejich domácí videa. Stala se celosvětovým hitem. Měsíčně ji navštíví kolem 34 milionů návštěvnů, kteří se průměrně za den podívají na 100 milionů videoklipů.

V pondělí tato mladá společnost přijala od Googlu nabídku na odkoupení za 1,65 miliardy dolarů. Tak vysoká cena udělala z YouTube, víceméně nevýdělečné společnosti, zdaleka nejdražší koupi v celé osmileté historii Googlu. Analytici tvrdí, že bude nyní zajímavé sledovat, zda-li si YouTube udrží svoji popularitu i teď, kdy vstupuje do vod skutečného businessu.

Nedávno Chad Hurley (29) a jeho obchodní partner a přítel Steve Chen (27) uvažovali o budoucnosti společnosti, přičemž seděli ve své malé kanceláři bez oken, vyplněné červenými pytlovitými židlemi.
„Určitě jsme v přechodu,“ řekl Hurley. „Obdrželi jsme spoustu pozornosti, ale také máme před sebou ještě spoustu tvrdé práce.“"

YouTube se stal hitem díky tomu, že nechal lidi, aby uveřejňovali svá domácí videa tak lehce, jako uveřejňují své digitálni fotografie. Vypadá to, že každý týden se rodí nová YouTube hvězda.
Jeden týden to byl 77letý britský dědeček, který přemítal nad svým životem a mládím. Jindy to jsou dva čínští teenageři imitující Backstreet Boys ze své ložnice.
Dokonce i násilné obrázky amerických vojáků z Iráku si našly svou cestu na YouTube.

YouTube má od začátku problémy s uživateli, kteří přidávají chráněné filmy a TV klipy, čímž vystavili stránku již několika žalobám. Problém s autorskými právy je tak velký, že Mark Cuban, spoluzakladatel Broadcast.com a vlastník basketballového týmu Dallas Mavericks, prohlásil na reklamní konferenci minulý měsíc, že jenom „blbec“ by byl schopný YouTube koupit.

Zakladatelé YouTube řekli, že jsou si velmi dobře vědomi překážek, kterým společnost čelí. Nyní vyvíjí technologii, která bude automaticky označovat materiál, který by mohl podléhat autorským právům, hned při ukládání na server.

YouTube byl zatím tak zaneprázdněn, že sídlo pořád vypadá napůl nevybalené, s krabicemi od nových klávesnic na zemi. Avšak už nyní se společnost připravuje na přesun do nové kancelářské budovy s prostory pětkrát většími než nyní.

Zakladatelé YouTube! prohlásili, že prozatím byli příliš zaneprázdněni, aby drželi krok s posledními YouTube hvězdami a jejich kulturním dopadem. Jako všichni ostatní shromáždění v kanceláři pracují i zakladatelé sedm dnů v týdnu a na prstech jedné ruky by mohli spočítat, kolik měli za rok volna. „Někdy, když jste za tímto typem barikády, je těžké říct, jaký je obecný dojem.“ řekl Chad.

Zdroj: Star-Telegram.com
Google plans to buy YouTube for $1.65 billion
10. října 2006
http://www.dfw.com/mld/dfw/business/15721949.htm

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Vojtěch PohůnekAutor je student gymnázia, ve volném čase se učí C# a profesionálně žongluje.
Web    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý