Basic Miranda II. - pár maličkostí
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Basic Miranda II. - pár maličkostíBasic Miranda II. - pár maličkostí

 

Basic Miranda II. - pár maličkostí

Google       Google       31. 12. 2006       13 241×

V tomto článku vám osvětlím jen nějaké maličkosti. Sice to jsou maličkosti, ale k plnohodnostné obsluze Mirandy se rozhodně hodí. Jde o čtení statusů (away zpráv) lidí z contact listu, přednastavení away zpráv, nastavení zvuků, ignorování uživatelů (případně něco od nich); nastavení doby, kdy bude váš status automaticky změněn…

Čtení away zpráv

Na přečtení Away zprávy není opravdu nic složitého. Stačí na dotyčného uživatele kliknout pravým tlačítkem a vybrat možnost Read N/A Message. Avšak pokud uživatel používá rozšířený ICQ status, obyčejná Away zpráva vám stačit nebude. Rozšířený status – Custom status totiž dříve nebyl, byly pouze základní (Online, Away, N/A, DND, Invisible apod.). Nyní je možno použít i status Hungry, Love apod.

Takže od začátku: Klikněte na uživatele s nějakým statusem pravým tlačítkem myši. Pokud má zvolen základní status, zobrazí se vám toto:

Pokud má rozšířený status, uvidíte následující:

V závislosti na tom, zda zvolený uživatel má základní nebo rozšířený status, se vám zobrazí buď 1. nebo 2. varianta přečtení zprávy.


Základní status


Rozšířený status

Přednastavení Away zpráv

Away zprávou nemyslím jen status Away, ale i ostatní základní statusy. V Menu zvolte Options a zde se přesuňte na položku Status (pokud není rozbalená, rozbalte – kliknutí na plus). Zde si můžete přednastavit, jakým způsobem budete měnit text zprávy ve vybraném statusu. Nejdříve si zvolte status, pro který budete vlastnosti měnit. Pro velkou rozsáhlost jsem v obrázku potřebné věci označil pouze čísly a pod obrázkem budete mít vysvětlení.

  1. Pokud zaškrtnete tuto volbu, nebude se při zvolení tohoto statusu zobrazovat zpráva. Lépe řečeno, ten, kdo ji bude chtít zjistit, tam uvidí prázdné okénko. Ve volném překladu by to bylo něco jako nezobrazovat odpověď na tuto zprávu.
  2. Tato volba nezobrazí okno k zadání zprávy při zvolení daného statusu. Pak budete mít buď ve zprávě přednastavenou zprávu a nebo tu zprávu, kterou jste tam měli minule (podle vybrané volby, která je skryta pod čísly 3 a 4). Volný překlad by byl nezobrazovat dialogové okno na zadání nové zprávy.
  3. Zobrazí se vám okno, kde zadáte novou zprávu a předepsána bude vaše zpráva z minulého použítí tohoto statusu. Volný překlad: Přednastavena poslední použitá zpráva.
  4. Opět se zobrazí okno, kde bude předepsána zpráva, kterou zadáte v políčku pod textem (na obrázku pod číslem 5). Volný překlad: Přednastavena tato zpráva.
  5. Políčko, kam zadáváte zprávu, která bude přednastavena.

Nastavení zvuků

Zvuky se nastavují opět v Menu → Options…, poté vyberte sekci Events a v ní Sounds. Zaškrtnuty jsou sice všechny zvuky, takže Miranda dělá dojem, že se zvuky používají, ale když na zvuk k nějaké činnosti kliknete, zjistíte, že ve skutečnosti nejsou zvuky přiřazeny.

Když budete chtít přidat k nějaké činnosti zvuk, musíte činnost zaškrtnout, zvolit Change a najít cestu k danému zvuku a potvrdit. Zvuk si můžete poslechnout mimo jiné také pomocí tlačítka Preview, které je hned vedle tlačítka výběru (Change).

Ignorování uživatelů

Pokud vám někdo spamuje ICQ, nemáte ho rádi nebo z jakéhokoliv jiného důvodu vám nestačí jej pouze smazat z kontaktů a chcete, abyste od něj nepřijímali žádné zprávy, můžete ho přesunout do ignore listu. Ignore list naleznete v Menu → Options… sekce Events a poté Ignore. Je zde seznam všech lidí ve vašem contact listu. Více viz obrázek.

Ignorování jednotlivých akcí nastavujete kliknutím na vybranou pozici u daného uživatele a nebo si můžete zrychlit volbu kliknutím na vykřičník nebo zatržítko.

Doba automatické změny statutu (Idle = čekání)

Pokud jste delší dobu mimo počítač a zapomenete si změnit status, určitě využijete tuto funkci. Sice to je většině lidem jedno, ale pro uživatele, který vám chce napsat, je výhodné, když vidí, že nejste online, ale např. Away, a očekává tedy, že mu asi hned neodpovíte. Nastavení doby a věcí ohledně automatické změny statusu naleznete v  Menu → Options… v sekci Status a poté v položce Idle. Více viz obrázek.

Zatržením položky „Do not let protocols report any idle information“ zakazujete zjištění, od kdy nepracujete s Mirandou/Windows – podle toho, jak to máte nastaveno. Pokud si totiž zobrazíte uživatele, který má status např. Away, tak v sekci ICQ pod položkou Idle since můžete zjistit, od kdy je v tomto stavu.

Toť vše z druhého článku. Příště vám osvětlím nastavení Message boxu, nebo-li chatovacího okna, tak, aby lépe lahodilo vašemu oku. Ukáži použití panelů (tabů/záložek = jiné názvy pro stejnou věc), nastavení barev a přidání smajlíků.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autorovým největším zájmem je přítelkyně. Dále rád programuje(Php), fotografuje(nejraději západ slunce), jezdí na kole, chodí do přírody, poslouchá hudbu. Momentálně studuje obor Výpočetní technika a informatika na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity.
Web    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý