Basic Miranda III. - Nastavení zvuků
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Basic Miranda III. - Nastavení zvukůBasic Miranda III. - Nastavení zvuků

 

Basic Miranda III. - Nastavení zvuků

Google       Google       12. 2. 2007       18 506×

Okolnosti mě přiměly, abych krapet přiblížil nastavení zvuků a zároveň umožnil bývalým uživatelům ICQ jemnější přechod k Mirandě a to tím, že jim pomůžu k nastavení zvuků, které znají z ICQ do Mirandy.

Stáhnutí zvuků

Abyste mohli zvuky používat, musíte je samozřejmě vlastnit. Proto si odtud stáhněte ZIP archív se zvuky z ICQ. Jsou to zvuky z ICQ Lite 5.1.

Další kroky k používání

V adresáři s Mirandou si vytvořte adresář, kam budete dávat zvuky, které budete používat v Mirandě. Pojmenovat ho můžete, jak chcete –já ho pojmenoval sounds. ZIP archív se zvuky z ICQ si rozbalte. V něm naleznete adresář sounds. Obsah adresáře sounds nahrajte do adresáře se zvuky pro Mirandu (v mém případě sounds).

Nastavení zvuků

Už zbývá poslední věc. Zvuky jsou připraveny, stačí pouze nastavit pro používání. Nastavíte je v Menu → Options → sekce Events a následně položka Sounds.

Klikněte na akci, které chcete přiřadit zvuk a klikněte na tlačítko change. Názorně ukážu přiřazení zvuku k přijmutí zprávy, protože je rozhodně nejpoužívanější a také bych řekl že „oou“ zná opravdu skoro každý. Podle následujícího postupu pak budete moci nastavit i ostatní zvuky.

Nastavení „oou“

Stále se nalézáte v Menu → Options → Events → Sounds. Jsou tři druhy zvuků pro ohlášení přijímané zprávy – zvolte např. akci Message → Incoming (New Session). Dole naleznete tlačítko change. Klikněte na něj a najděte si cestu ke zvuku Message.wav (naleznete jej v váš_adresář_s_mirandou/váš_adresář_se_zvuky/Message.wav).

Klikněte na otevřít a je to. Nyní si jej můžete přehrát pomocí tlačítka preview. Nakonec nezapomeňte klinout buď na OK, nebo Apply, protože jinak by se nastavení zvuku/ů neuložilo. Takhle můžete změnit nastavení zvuků i k ostatním činnostem či akcím. Další zvuky si můžete stáhnout na oficiální stránce addonů Mirandy.

Vysvětlení akcí

Jelikož je Miranda anglicky, nemusíte všem akcím rozumět, a proto je vysvětlím.

Alerts Online - Upozornění na to, že někdo se přepnul do statusu Online
File Complete - Dokončení přenosu souboru
  Denied - Zamítnutí přenosu souboru
  Error - Chyba při přenosu souboru
  Incoming - Oznámení o přicházejícím nabídnutí na přenos souboru
Messages Incoming (Focused Window) - Oznámení o zprávě pokud je okno aktivováno (např. právě si s dotyčným píšete)
  Incoming (New Session) - Nová zpráva (když neni chatovací okno s danou osobou otevřeno)
  Incoming (Unfocused Window) - Oznámení o zprávě pokud je okno pouze neaktivní (např. zrovna „surfujete“ na netu, chatovací okno je „shozeno“ na liště apod.)
  Outgoing - Oznámení o vaší odeslané zprávě
URL Incoming - Oznámení o přicházejícím odkazu

Podle této tabulky si můžete nastavit zvuky přesně tak, jak je chcete…

Sice jsem předběhl článek o nastavení chatovacího okna (např. přidání smajlíků), ale nepřijdete o něj. Již příští článek bude právě o tomto tématu.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

3 názory  —  3 nové  
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autorovým největším zájmem je přítelkyně. Dále rád programuje(Php), fotografuje(nejraději západ slunce), jezdí na kole, chodí do přírody, poslouchá hudbu. Momentálně studuje obor Výpočetní technika a informatika na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity.
Web    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý