Subtitle Workshop - titulky snadno a rychle
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Subtitle Workshop - titulky snadno a rychleSubtitle Workshop - titulky snadno a rychle

 

Subtitle Workshop - titulky snadno a rychle

Google       Google       25. 12. 2006       26 145×

Chtěli jste si někdy udělat vlastní titulky k oblíbenému filmu, ale zdálo se vám, že nemůžete najít žádný dostatečně jednoduchý, zato funkční program?

Nedávno jsem měl stejný problém, ale po dlouhém a úmorném hledání jsem konečně našel program, který umí přesně to, co po něm chci, a přitom nedosahuje rozměrů ani složitosti profesionálních programů.

Instalace

Instalační archiv programu má lehce přes 1 MB. Instalace je jednoduchá a bezproblémová, ale je pouze v angličtině či španělštině. Během instalace dostanete na výběr z mnoha součástí programu, které se mají nainstalovat, včetně jazykových lokalizací, kde své místo našla i čeština. Po plné instalaci zabere Subtitles Workshop na disku okolo 2 MB.

Rozhraní programu

Po prvním spuštění mě přivítalo velmi jednoduché a intuitivní prostředí, ale i tak jsem si v menu Settings → Language okamžitě zapnul lokalizaci do češtiny.

  1. Nastavení FPS videa, práce s časem/framy
  2. Náhled videa
  3. Nastavení kódové stránky titulků
  4. Ovládání videa
  5. Posun videa po titulcích
  6. Posun videa vpřed/vzad a změna rychlosti přehrávání
  7. Nastavení času/framu zobrazení/zmizení titulku nebo jeho posun
  8. Nastavení synchronizačních bodů titulků s videem

Co umí

Jak už jsem na začátku naznačil, program je poměrně „blbuvzdorný“, což ale vůbec neznamená nějaké výrazné omezení, co se týče jeho funkčnosti. Kromě běžné tvorby titulků k DivX filmům apod. umí převádět mezi různými formáty titulků, kterých jen tak mimochodem program podporuje opravdu požehnaně (dohromady jsem napočítal 56). Zároveň je umí spojovat, dělit, opravovat v titulcích základní prohřešky, jako je třeba přílišná délka jedné řádky titulku a pokud vlastníte Microsoft Office, dokáže dokonce hledat v titulcích pravopisné chyby. Pro překladatele poskytuje program překladatelský mód.

Co neumí

Není moc věcí, které bych tomuto prográmku vytkl. Snad jen to, že přímo nepodporuje videoformát Windows Media Video. Sice se mi jej podařilo otevřít a i úspěšně otitulkovat, ale náhled videa místy stávkoval a nefungovalo nastavení rychlosti přehrávání. Občas také program zatuhl, pokud jsem se jej pokusil zavřít zavíracím křížkem a potvrdil uložení právě rozpracovaného souboru, který se ale i přesto uložil.

Závěr

Subtitle Workshop mě velmi mile překvapil. Jedná se o rychlého a pohotového pomocníka, který umí prakticky vše, co po něm chci a neumí, co od něj nevyžaduji. Navíc je úplně zdarma a jeho ovládání zvládne i naprostý začátečník. Vřele doporučuji.

Oficiální stránky Stažení programu

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor programuje v Delphi a PHP, pokouší C++ a zajímá se o online hry
Web    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý