MP3 přehrávač xtreme 256MB
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

MP3 přehrávač xtreme 256MBMP3 přehrávač xtreme 256MB

 

MP3 přehrávač xtreme 256MB

Google       Google       14. 1. 2007       15 155×

Konstrukce, výdrž, display, sluchátka

Konstrukční provedení není zrovna nejšťastnější, velikost přehrávače, vzhledem k tomu, co poskytuje, je přímo nadměrná, integrované USB je sice věc hezká, ale také neúměrně zvyšuje rozměry, narozdíl od fazolky od Sony, kde byste, vzhledem k velikosti, integrované USB vůbec nehledali. Použitý bílý perleťový plast v kombinaci s jinou barvou podle kapacity působí docela levně a moc nelícuje. Provedení přepínač hold je, dovolím si říci, otřesné. Katalogové hodnoty udávají rozměry 90×33×21,5 mm (š×v×h) a hmotnost 25 g bez baterie.

Ani výdrž příliš nepotěší, v katalogu slibují ubohých 8 hodin. Pokud tedy doma nemáte kýbl nabíjecích baterií AAA, nebo je nebudete dostávat v denním přídělu od dědečka pracujícího v elektru, počítejte s další investicí do nabíječky.

Kdybych se měl bavit o displayi, tak dva řádky jsou poněkud málo, i když taky to stačí. Zajímavou možností je výběr z několika barev podsvícení displeje, včetně střídání různých barev, takže je to jako u kolotočů. Jinak určitě potěší kompletní čeština. Display je podsvícen nerovnoměrně a diody prosvěcují i přes kryt, což na dobrém dojmu určitě nepřidá.

Sluchátka jsou ne příliš povedenou replikou sluchátek pro iPod. A to nejen konstrukčně. Konstrukce konektoru jack je přímo otřesná, totéž vývody vodičů z pecek. Jelikož vodič je tam na volno, tak při chůzi drká do plastového pouzdra sluchátek a to vydává nepříjemný a hlasitý zvuk. Naopak zajímavou věcí je mechanismus proti vytržení konektoru jack ze zdířky. Dle mého názoru je to věc konstrukčně nutná, protože spíš než byste vytrhli jack ze zdířky, vyrvali byste kablík z konektoru.

Jeho uchycení totiž působí jakkoliv, jen ne kvalitně a pevně. Ani konstrukce onoho obsahu těla zařízení proti vytrhnutí konektoru jack není zrovna nejlepší. Reprodukce sluchátek je také kategorie sama pro sebe. Pokud jste natěšeni na nějaké basy, tak vás zklamu, ty byste tam hledali jen marně. Zbytek, tedy výšky a středy, sluchátka reprodukují poměrně kvalitně.

Zvuk, hudba, nahrávání a rádio

V katalogových údajích jsem si našel frekvenční rozsah 20 Hz až 20 kHz. Je sice možné, že toto přehrávač dostane na svůj výstup, ale sluchátka to rozhodně nezvládnou zpracovat. Údajům odstupu signálu od šumu 85 dB a výstupnímu zkreslení 0,1 % asi budu muset věřit.

Přehrávač podporuje formáty MP3, WMA a WAV. Nabízí šest přednastavených equalizerů, z nichž některé nelze na přiložených sluchátkách poslouchat na plnou hlasitost. Ta je, mimochodem, při výstupním výkonu 2× 10 mW dostatečná.

Kvalita nahrávání příliš nenadchne, ale stačí. Citlivost je také jakž takž dostatečná. Je zde možnost spuštění nahrávání hlasem. Nahrávat lze samozřejmě i z rádia, to ovšem příliš kvalitní není a já jsem tady u nás chytl kvalitně pouze dvě stanice.

Ovládání

Možná jsem už zhýčkaný přehrávači vyšší kategorie, ale ovládání je nic moc. Pro technické typy a lidi v oboru zběhlé bude ovládání po nejpozději dvou minutách jasné, pro lidi méně techniky zdatné bude návod lepším řešením, než metoda pokus omyl.

Funkce závislé na času a funkce displeje

Přehrávač umožňuje nastavit doby podsvícení displeje 5 a 10 vteřin a doby vždy zapnuto či vypnuto. Doba vypnutí přehrávače je nastavitelná na 2, 10, 30 minut, nebo úplně zakázána. Chybí tu funkce Sleep, tedy vypnutí při přehrávání, třeba když si pouštíte něco na dobrou noc. Nastavení kontrastu displeje je nepatrné a rozdíl je postřehnutelný skoro pouze změnou z maxima na minimum.

Použití jako flashdisk

No ano, většinu přehrávačů můžete používat jako flashdisk, ale tento lze jako flashdisk používat i bez baterie, takže kdyby vám po čase přestal vyhovovat, můžete jej využít třeba právě k tomuto účelu.

Cena

Přesně, právě velice nízká cena je lákadlem u těchto modelů. Jsou vhodné pro školkovní mládež, pro návštěvníky prvních ročníků základních škol, pro lidi, kteří nekladou nároky na kvalitu a pro ty, kterým se nechce (nebo nemůžou) do něčeho takového, jako je MP3 přehrávač, vrážet spoustu peněz. Nízká cena se promítla také do kvality zpracování manuálu.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Jiří ChytilAutor programuje ve VB, zajímá se o elektrotechniku, studuje na SOŠ Elektrotechnické - obor číslicová technika.
Web    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý