Vytvoření hlavičky pro webovou stránku
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytvoření hlavičky pro webovou stránkuVytvoření hlavičky pro webovou stránku

 

Vytvoření hlavičky pro webovou stránku

Google       Google       22. 8. 2007       31 505×

V dnešním článku vám ukážu, jak rychle a snadno vytvořit pekně vypadajíci hlavičku webu.

Co budeme vlastně všechno potřebovat:

  • Adobe Photoshop CS2 (může být i nižší verze tohoto programu)
  • Kolekci štětců Champions_Designs
  • Písmo Weltron Urban, které najdete na adrese dafont.com

To je tak všechno, co budeme potřebovat. Takže se vrhneme na tvorbu.

Nejprve si otevřete nový dokument o velikost 800 × 300 px. Vytvořte novou vrstvu v Paletě vrstev a pojmenujte ji třeba body_hlava. Vezměte nástroj Zaoblený obdélník a vytvořte podobný tvar jako na obrázku. Aby to nějak vypadalo, přesuňte tvar doprostřed.

Najděte si vrstvu, kde máte onen zaoblený tvar, a vyvolejte Volby prolnutí. Můžete použít dvě varianty. První a zřejmě nejrychlejší je, že dvakrát poklepáte na vrstvu. Druhá varianta je trochu zdlouhavější, ale taky funguje. Pravým tlačítkem klepněte na vrstvu a vyberte Volby prolnutí. Uděláme dva jednoduché efekty. Nejdřív vyberte natavení pro Vnější záři a nastavte podle obrázku. Pro druhý efekt navštivte Překrytí přechodem, který taky nastavte podle obrázku.


Znovu se snažte všechno dělat podle obrázku, ale na přesnosti zas tak moc nezáleží. Takže dále si vytvoříme novou vrstvu. Pojmenujte ji překrytí. Vyberte Nástroj obdélník a udělejte pruh přes bílé místo od okraje k okraji. Barvu tohoto překrytí nastavte na #d0cfce a překrytí na 25 %.

Tím jsme si vytvořili jakýsi bílý pruh, do kterého budeme později psát.

Takže nyní je čas na použití našeho štětce. Pokud by to z jakéhokoliv důvodu nešlo jinak, klidně mi napište na mail nebo na icq a já vám štětec pošlu. Nejprve si vytvořte novou vrstvu. Znovu si vrstvu pojmenujeme například znak. Přepněte na Nástroj štětec a vyberte z palety Champions_Designs. Vše udělejte podle obrázku.

No a teď si napíšeme text do hlavičky. Znovu si vytvořte novou vrstvu. Vezměte Nástroj text, vyberte font Weltron Urban. Já jsem si napsal Soptovo portfolio. Vy si text můžete zvolit podle vaší libosti. Vše je znovu na obrázku.

Tak a jdeme na poslední věc na naší hlavičce. Není to povinné a můžete si tam dát, co chcete, ale já to tu uvedu. Nebo tam zkrátka můžete napsat nějaký citát či jiný text. Takže si vytvořte novou vrstvu. Znovu vyberte nástroj Zaoblený obdélník o barvě #d68f07. Všechno nastavte podle doprovázejících obrázku a máte hotovo.


A jsme u konce. Doufám, že se vám článek líbil. Není to sice nic světoborného, ale je to jednoduché a myslím si, že i pěkné. No své názory klidně pište. Tak zase někdy nashle.

Zde máte výsledný obrázek naší práce:

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor studuje střední školu změřenout na IT(aplikace osobních počítačů). Zajímá se o webdesign (HTML,CSS), rád programuje(PHP & MySQL) a hraje si rád s grafikou (Photoshop). A taky si rád zasportuje (florbal, sebeobrana).

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý