Japonsko: Biela PS3, lacnejší XBOX 360
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Japonsko: Biela PS3, lacnejší XBOX 360Japonsko: Biela PS3, lacnejší XBOX 360

 

Japonsko: Biela PS3, lacnejší XBOX 360

Google       Google       23. 10. 2007       19 098×

Výborný predaj Nintendo Wii a eventuálny nezáujem o konkurenčné konzoly na území Japonska zrejme donútil Microsoft a Sony o nasadenie agresívnejšej cenovej politiky. Je jasné, že Microsoft svoj XBOX 360 vyslal do Japonska plávať v neznámych vodách. Nintendo je v Japonsku doma a vie, čo má svojím krajanom ponúknuť. O Sony by sme logicky mali tvrdiť detto, predaje PS3 v Japonsku tomu ale nenasvedčujú. V japonsku sa začala skutočná vojna o zákazníka. V našom regióne o podobnej situácii asi môžeme len snívať.

Počnúc 11. novembrom 2007 sa v Japonsku začne predávať nová 40GB PS3 v bielom keramickom prevedení. Podobne ako 40GB PS3 v Európe, aj japonská verzia stráca spätnú kompatibilitu a dva zo štyroch USB portov. Konzola bude stáť 39 980 ¥, čo je v prepočte asi 341 $ alebo 242 €. Japonci si teda môžu 40GB PS3 kúpiť o 157 € (asi 5 500 Sk) lacnejšie ako Európania. Spolu s bielou PS3 sa začne v Japonsku predávať aj nový bezdrôtový ovládač DualShock 3. Cena pre Japonsko bola stanovená na 5 500 ¥ (47 $/33 €). DualShock3 sa v našom regióne začne predávať na jar 2008. Je možné, že sa vtedy k nám spolu DualShock 3 dostane aj biela PS3.

Uvedenie Halo 3 (3,3 milióna predaných kusov) veľmi priaznivo vplýva na predaj konzole XBOX 360. V septembri v USA XBOX 360 predbehol v predaji dokonca aj Nintendo Wii a Nintendo DS. Microsoft viedol s viac než 527 000 predanými konzolami, za ním Nintendo Wii s 501 000 predanými konzolami, Nintendo DS s 495 800 konzolami. Až na štvrtom v mieste v predajnosti za september sa objavuje Sony so svojou PSP s 284 500 konzolami, za ňou PS2 s 215 000 konzolami a na poslednom mieste PS3 so svojími 119 400 predanými konzolami.

Napriek úspechu v USA, pre Microsoft to v Japonsku ružovo nevyzerá. Len málo Japoncov tuší, čo sú tituly ako Halo 3 alebo Gears Of War, čo svedčí o nízkej popularite konzoly v tomto regióne. Microsoft si uvedomuje obrovský nákupný potenciál, ktorý Japonci ponúkajú. Skúša to najjednoduchšou, aj keď najbolestivejšou metódou. Znižuje cenu konzole z 39 795 ¥ (350 $) na 34 800 ¥ (306 $). Ide o Premium verziu, súbežne s ktorou bude na trhu aj limitovaná edícia s pribalenými hrami Viva Pinata a Forza Motorsport 2 za rovnakú cenu. Core edícia sa tiež dočká zľavnenia z 29 800 ¥ (263 $) na 27 800 ¥ (245 $). Zmeny cien budú platné od 1. novembra.

Už dnes, teda 23. októbra Microsoft uvádza novú XBOX 360 Arcade edíciu, ktorá by mala postupne nahradiť Core edíciu. Arcade edícia bude oproti Core obsahovať naviac 256MB pamäťovú kartu (uspokojiť by sa mali vývojári ako Rockstar, ktorý pre GTA IV požadujú úložný priestor), bezdrôtový ovládač, HDMI port (kábel nie je v balení) a päť XBOX Live Arcade hier (pravdepodobne pôjde len o demoverzie). Cena bude rovnaká ako u Core edície.

Microsoft uviedol na trh externú HD-DVD mechaniku ako príslušenstvo pre XBOX 360. Jej predaj asi nie je príliž presvedčujúci a keď vezmeme do úvahy, že hlavným lákadlom pre kúpu PS3 je BluRay mechanika, dalo sa čakať, že Microsoft pripraví celkom novú verziu konzoly so vstavanou HD-DVD mechanikou. Na novej verzii pracuje v spolupráci s firmou Toshiba. Malo by stále ísť o XBOX druhej generácie, teda XBOX 360. V súvislosti s novým XBOX 360 sa hovorí o rozšírených bezdrôtových možnostiach, duálnom HD TV tuneri alebo docku pre MP3 prehrávače.

Možno ste sa pri pohľade na informácie o týchto zľavách potešili a dúfate, že zľavy sa preženú aj naším regiónom a možno nie ste až takí optimisti a ste trochu sklamaní, že Európa sa už klasicky stala miestom, kde sú vaše obľúbené hračky z kremíka najdrahšie – a rozdielom nie je pár korún, ale tisíce.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

1 názor  —  1 nový  
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor programuje v C#, XNA a zajímá se o grafiku.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý