Nový Mac OS X v10.5 Leopard!
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nový Mac OS X v10.5 Leopard!Nový Mac OS X v10.5 Leopard!

 

Nový Mac OS X v10.5 Leopard!

Google       Google       26. 10. 2007       18 488×

Dnes v 18.00 bude na český trh uveden nový operační systém americké společnosti Apple Mac OS X v10.5 Leopard v oficiálních prodejnách a u autorizovaných prodejců, říká tisková zpráva. A dále dodává, že první nedočkaví uživatelé se s ním budou moci seznámit v Apple Premium Reseller (APR) prodejnách, které zůstanou právě kvůli tomuto otevřeny déle než je běžné.

Leopard je nabitý více než 300 novými funkcemi a vylepšeními. Přináší zbrusu nové pojetí plochy s funkcí sady, což je nový způsob snadného přístupu k souborům z doku, přepracovaný Finder, který umožňuje uživatelům jednoduše procházet a sdílet soubory mezi několika počítači Mac, nebo Quick Look, což je nový způsob okamžitého zobrazení náhledu obsahu dokumentů bez otevírání původní aplikace. Mezi další inovace patří Spaces, intuitivní funkce pro vytváření skupin aplikací a pohotové přepínání mezi nimi, a Time Machine, bezproblémové řešení automatického zálohování celého počítače Mac.

Cena nového systému byla stanovena na 3 610 Kč za jednu uživatelskou licenci. Rodinná licence pro pět uživatelů v domácnosti nazvaná Mac OS X Leopard Family Pack vyjde celkově na 5 520 korun (všechny ceny zahrnují DPH). Všem uživatelům, kteří si koupí tento operační systém až po 26. 10., bude zdarma poskytnut balíček upgradu Mac OS X Up-To-Date (zákazníci, kteří si systém zakoupí před tímto datem, si musejí za tuto službu připlatit).

Mezi hlavní přednosti nového systému má patřit:

  • Quick Look je nejrychlejší a nejjednodušší způsob, jak se uživatelé mohou podívat do svých dokumentů, aniž by je museli otevírat nebo aniž by dokonce museli mít aplikaci, ve které byly vytvořeny. Pomocí funkce Quick Look se ve Finderu okamžitě zobrazí ve vysokém rozlišení obsah prakticky jakéhokoliv dokumentu (včetně multimediálních).
  • Funkce Spaces nabízí uživatelům praktický nový způsob, jak si uspořádat práci. Umožňuje vytvářet přizpůsobené plochy, v nichž jsou pouze ty aplikace a dokumenty, které potřebují pro jednotlivé projekty. Mezi jednotlivými plochami pak lze rychle přepínat myší nebo klávesnicí.
  • Time Machine umožňuje snadno zálohovat veškerá data v počítači, dohledávat ztracené soubory i obnovit celou instalaci počítače Mac. Po naprosto jednoduchém nastavení Time Machine automaticky udržuje aktuální kopie všech souborů v počítači. Pokud dojde ke ztrátě souboru, mohou si uživatelé vyhledat ztracené soubory, aplikace, fotografie a další digitální média na časové ose a okamžitě je obnovit. Bude-li to někdy třeba, může Leopard také snadno obnovit celý systém ze záloh programu Time Machine na externím disku.
Zdroj: pr.apple.cz

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor testuje novinky v oblasti SW.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý