V hledáčku: Internet 2007
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

V hledáčku: Internet 2007V hledáčku: Internet 2007

 

V hledáčku: Internet 2007

Google       Google       24. 12. 2007       9 815×

Malá úvaha nad situací kolem Internetu, nových médií a komunikačního trhu.

Video, video a ještě jednou video

Online video zasáhlo letos plnou silou. Vždyť, kdo by předpokládal, že před rokem spuštěný video server Stream.cz koupí na podzim česká portálová jednička Seznam.cz. Streamu se tak razantně zvýšil počet uživatelů a návštěvníků. Obsahu také razantně přibývá – jak uživatelského, tak redakčního. Bylo velice zajímavé sledovat, jak návštěvnost stoupla v souvislosti s oznámením o koupi a hlavně po umístění odkazu na homepage Seznamu.

Seznam představil svoje plány s videem do budoucna. Začal nabízet video zpravodajství ve svém online bulváru Super.cz a rozjel první internetovou live show v Česku s názvem „Peklo s Landou“.

Počet českých návštěvníků stoupal výrazně i „Googlovu“ YouTube. Letos dokonce oznámil, že se v příštím roce se dočkáme české verze.

Centrum.cz: V mobilu zdarma a s novým majitelem

V uplynulém roce proběhlo několik zvěstí o internetové dvojce Centrum.cz. Jednak se měl spojit s Atlasem, jednak měla mít zájem k odkoupení CME (majitel TV Nova). Nakonec byl ovšem odkoupen zahraničním investorem Warburg Pincus.

Na pár měsíců bylo Centrum až na třetím místě v návštěvnosti. Idnes.cz ho totiž po zahrnutí domény Jizdnirady.cz do svého portfolia dokázalo předehnat stejně jako bývalý majitel této služby Atlas.cz před ním. Centrum si ale dokonale zareagovalo koupí Stahuj.cz, které jej vyneslo zpět na stříbrnou pozici.

Centrum již dva měsíce také testuje svůj nový freemail, který je nově pro zákazníky Telefónica O2 zdarma spolu se všemi službami Centrum.cz a O2 Active, což umožňuje přístup zdarma ke zpravodajství Aktuálně.cz, Idnes.cz, Blesku, ale také přístup k jízdním řádům, počasí, horoskopům, seznamkám, Xchatu a dalším službám. A to vše zdarma a na trvalo bez nutné aktivace. Od Centra je to krok, kterým zaručeně přiláká nové uživatele. Pro O2 je to snaha o záchranu, u uživatelů zřejmě nepochopeného, potenciálu WAPu. Nedivil bych se, kdyby podobný krok provedl také například Seznam s Vodafonem.

Půlka Česka online

Přes 5 milionů Čechů má přímý přístup k Internetu, ať už na pracovišti, ve škole nebo doma. Razantně se to projevuje na trhu s internetovou reklamou. Očekává se, že celkový objem za rok 2007 by mohl přesáhnout hodnotu 2,3 miliardy korun.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Lukáš ChadrabaAutor článku se věnuje web designu, ... Studuje obor informatika v ekonomice. Jeho zájmy jsou obory jako média, politika, ekonomie, e-bussines a e-marketing, počítačové sítě, digitální fotografování, dvd autoring.
Web    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý