MacBook Air
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

MacBook AirMacBook Air

 

MacBook Air

Google       Google       19. 1. 2008       30 688×

Ačkoli to může znít jako samozřejmost, MacBook Air je neuvěřitelně tenký a lehký. Je sice podobný MacBooku Pro a předchozím stříbrným laptopům Apple, ovšem zaoblené rohy a zkosený tvar jsou něčím zcela novým. Někdo ho přirovnává k opravdu velkému iPodu nano a není daleko od pravdy.

Co se týče technického vybavení, je MacBook Air vybaven procesorem Intel Core 2 Duo s frekvencí 1,6 nebo 1,8 GHz, 2 GB RAM a 80GB pevným diskem. Dále nechybí vestavěná webkamera a bezdrátová síťová karta. Vzhledem k rozměrům a tvaru v něm ale nezbylo místo na vybavení, které může mnoho uživatelům chybět. Zájemci si tudíž musí pořídit zvlášť například externí optickou mechaniku nebo adaptér pro ethernet, který se zapojuje do USB. Rovněž je možno přikoupit i 64GB SSD disk. Softwarové vybavení tvoří Mac OS 10.5 Leopard.

Kvůli oblému tvarování a zkosení nejsou po stranách žádná plochá místa pro konektory. Na levé straně je vytvořeno malé místo pro konektor napájecího kabelu, který je nekompatibilní s kabely k jiným typům MacBooků, které by bránily v normálním položení na stůl.

Na pravém boku má MacBook Air rozevírací dvířka (nejedná se o dvířka, která by zakrývala samotné porty, nýbrž jejich stažením vyjedou 3 porty zevnitř počítače). Zde se nachází standardní minijack pro sluchátka nebo mikrofon, jeden USB 2.0 port a jeden micro-DVI port, což znamená další sadu pro Mac display adaptéry, mini-DVI pro MacBooky, DVI pro MacBooky Pro a micro-DVI pro MacBooky Air.

Velmi zajímavé jsou schopnosti video výstupu, který, jak se zdá, zvládne 23" displej Apple jako sekundární obrazový výstup, což se může hodit například někomu, kdo si bere svůj MacBook do práce, kde ho zapojuje k velkému displeji.

Pokud vás MAcBook Air zaujal, určitě se ptáte, kolik tak asi stojí. Jeho cena začíná na 1 799 $, což při kurzu 17,8 Kč za 1 USD dělá něco kolem 32 000 Kč. Někomu se může zdát cena přehnaná, ale existují i dražší notebooky (samozřejmě i levnější) a koupě MacBooku je samozřejmě i stylovou záležitostí.

Zdroj: http://www.pcworld.com/

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor se věnuje webdesignu, programování v Pascalu a C, studuje Informační technologie na FIT VUT, mezi jeho koníčky patří četba, florbal, badminton a PC hry.
Web    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý