Bill Gates predpovedá zmeny...
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Bill Gates predpovedá zmeny...Bill Gates predpovedá zmeny...

 

Bill Gates predpovedá zmeny...

Google       25. 1. 2008       14 827×

„Pridávame možnosť dotyku, pridávame videnie, aby počítač videl, čo robíme, a pridávame pero a reč," uviedol Gates pre britskú BBC. Najbohatší človek planéty otvoril desiaty krát v rade najväčší veľtrh spotrebnej elektroniky v Las Vegas svojím vystúpením. Tentoraz oznámil, že svet vstupuje do ďalšej digitálnej dekády, v ktorej ľudí čakajú veľké technologické zmeny.

Zároveň predstavil „povrchový" počítač pripomínajúci pracovný stôl. „Budem odvážny a poviem, že o päť rokov budú desiatky miliónov ľudí upravovať fotografie, vyberať hudbu na počúvanie a organizovať si život používaním dotykových zariadení," dodal. Svoje tvrdenia podložil veľkým záujmom spotrebiteľov o mobilný telefón iPhone s dotykovým displejom a ovládač hernej konzoly Nintendo Wii.

Gates nezabudol pripomenúť, že Microsoft za rok predal sto miliónov licencií na nový operačný systém Windows Vista. Zároveň priznal, že nie všetko sa Microsoftu podarilo. Spomenul najmä isté problémy s internetovým prehliadačom Explorer, ako aj fakt, že Microsoftu ušla príležitosť vytvoriť najpopulárnejší vyhľadávač na internete. V tejto oblasti sa presadila najmä spoločnosť Google.

Na konci príhovoru Gates oznámil, že je to jeho posledné vystúpenie na veľtrhu, pretože v Microsofte končí a bude sa spolu s manželkou naplno venovať ich nadácii. V rámci nej finančne podporuje napríklad vývoj liekov na HIV či boj proti malárii a tuberkulóze.

Naposledy oznámil, že podporí projekt výstavby vesmírneho teleskopu, ktorý bude vlastne najväčším a najvýkonnejším digitálnym fotoaparátom na svete.

Na záver divákom premietol krátky film, v ktorom s humorom vykreslil svoj posledný deň v Microsofte. S Bonom Voxom z U2 v ňom konzultuje svoju budúcu spevácku kariéru, s Hillary Clintonovou pôsobenie v politike či s Georgeom Clooneym a Stevenom Spielbergom vstup do filmového priemyslu.

Zdroj: Pravda

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor programuje v PHP, SQL, zaoberá sa SEO, copywritingom, marketingom a v neposlednom rade aj psychológiou. Mimo IT má rád parkour, rybolov a pozeranie kvalitných filmov.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý