Canon EOS 450D - novinka od Canonu
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Canon EOS 450D - novinka od CanonuCanon EOS 450D - novinka od Canonu

 

Canon EOS 450D - novinka od Canonu

Google       Google       25. 1. 2008       18 261×

Společnost Canon představila 24. ledna 2008 svou novinku v řadě amatérských zrcadlovek s označením Canon EOS 450D. Tento model má nahradit rok a půl starou DSRL Canon EOS 400D. Nový EOS 450D přináší oproti svému předchůdci několik zlepšení, jako je Life View, vyšší kapacita akumulátoru, větší LCD displej, zápis na SD karty a další, o kterých si povíme níže. Jak moc se liší EOS 450D od svého staršího bratříčka EOS 400D? Mají majitelé EOS 400D uvažovat o přechodu?

Změny designu

Jak už sem psal, bude mít 450D větší displej, který narostl na 7,5 cm s 230 000 zobrazovacími body (oproti 6,4 cm, kterým disponoval 400D). Velikost LCD displeje si samozřejmě vyžádala více místa, proto se některé ovládací prvky musely přesunout. Nalevo od displeje proto už nenaleznete 5 původních tlačítek. Některá se přesunula pod křížový volič (prohlížení, mazání), tlačítka MENU a DISP se přesunula nad displej, kam bylo umístěno i logo Canonu.
Změnu prodělal i samotný stavový displej zobrazený na LCD displeji. Hodnoty už jsou pěkně a přehledně rozvrženy a orámovány.
Optický hledáček doznal také změn. jeho velikost se zmenšila na 19 mm (21 mm u 400D), naopak zvětšení je u 450D větší 0,87× oproti 0,8× u 400D. Pokrytí 95 % je i obou stejné.
Canon EOS 450D je oproti svému předchůdci 400D mírně větší a o 35 gramů lehčí. Konkrétní hmotnost EOSu 450D je 475 g, 400D váží 510 g. Rozměry 450D: 128,8 × 98 × 62 mm, 400D: 126,5 × 94 × 65 mm.

Nové funkce

Velkou novinkou je živý náhled na displeji při fotografování – tzv. Life View. Funkce, která umožňuje fotografovat nejen skrz optický hledáček, ale i pohledem na displej. To oceníte hlavně při makro fotografii, různých stížených až krkolomných pozicích.
Další změnou je přechod z Compact Flash na SD a SDHC paměťové karty (400D používala CF paměťové karty). Tuto změnu ocení především majitelé zmíněných SD a SDHC karet. Pro majitele 400D, kteří zvažují přejít na 450D tato změna moc nepotěší.
Rozlišení CMOS snímače je 12,1 Mpix. Fotoaparát je samozřejmě vybaven antiprachovým filtrem na snímači. Procesor je Digic III..
Nový akumulátor LP-E5, který Canonu EOS 450D zajistí větší výdrž na jedno nabití. Dle standardu CIPA (polovina snímků s bleskem, stále zapnutý displej) má Canon EOS 450D zvládnout na jedno nabití až 600 fotografií (oproti 360 u EOS 400D).
Bylo zrychleno i sekvenční snímání 3,5 snímků za sekundu. Rychlostí 3,5 sn./sekundu pořídíte 53 JPEG fotografií v řadě (u 400D jen 27 v řadě). Ve formátu RAW však pořídíte v sériovém snímání jen 6 fotografií (u 400D jich bylo deset).
Jestliže neumíte anglicky, tak to vůbec nevadí, nový Canon EOS 450D má menu v češtině.

Resumé

EOS 450D je plně kompatibilní s EF i EF-S objektivy včetně nových levných zoomů se stabilizací EF-S 18-55 mm IS a EF-S 55-250 mm IS. Můžeme se tedy patrně těšit i na zvýhodněné doublezoom kity. Canon EOS 450D obsahuje nespočet vylepšení, které zde ani nebyly zmíněny (inovované menu dle profesionálních modelů EOS; ovládání externích blesků přes LCD fotoaparátu; 13 uživatelských funkcí; menu v češtině;

Hodnocení

Vyplatí se přejít či nikoliv? Na to nedovedu odpovědět. Nový model přináší mnohá vylepšení, jestli se však vyplatí koupit to, už si musí každý zvážit sám. Možná by taky stálo zvážit, jestli se nevyplatí našetřit a koupit EOS 40D.

Specifikace Canon EOS 450D a ještě na závěr odkaz na diskusi o 450D.

Galerie

Zdroj: www.digimanie.cz

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Jan MalýAutor programuje ve VB, HTML, CSS. Zajímá se o grafiku, fotografování
Web     Twitter     Facebook    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý