Vyšel ReSharper 4.0
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vyšel ReSharper 4.0Vyšel ReSharper 4.0

 

Vyšel ReSharper 4.0

Google       Google       29. 6. 2008       25 891×

Pokud vlastníte Professional verzi (nebo vyšší) Visual Studia 2008, nejspíš jste se po nějakých těch add-inech už koukali. ReSharper se řadí k těm velmi povedeným. Obsahuje nástroje pro refactoring (mezi moje oblíbené patří čištění a automatické přidávání klauzulí using), navigaci v kódu pomocí klávesových zkratek, generování kódu, vylepšený IntelliSense, výborný report chyb a mnoho dalších funkcí. Více informací v češtině naleznete třeba zde.

Novinky ve verzi 4.0

C# 3.0

Tato verze ReSharperu se zaměřuje hlavně na podporu C# verze 3.0 a LINQu a daří se jí to na výbornou. Podpora automatických vlastností, lambda výrazů, anonymních typů a všech ostatních novinek. Kromě toho automaticky napovídá, kde je možné použít klíčové slovo „var“ nebo automatické vlastnosti a příslušný kus kódu za nás sám upraví.

Kontrola celého solution

Nesmírně příjemnou funkcí je skenování celého solution kvůli chybám, ještě před zkompilováním aplikace. Můžete si tím ušetřit několik zbytečných stisknutí F5.

Code clean-up

Code clean-up je vylepšená verze funkce známé jako Reformat Code. Jednoduše ho zapnete, zvolíte si, co se má udělat, a kliknete na tlačítko Run a vybrané akce se provedou. Co vše můžete tímto způsobem spáchat prozradí obrázek.

Další funkce

Ostatní novinky zmíním jen krátce. Užitečné je doplňování kódu, pokud například píšete hlavičku nějaké metody, stačí stisknout Ctrl +  Shift +  Enter a automaticky se doplní všechny závorky a kurzor se přesune do těla metody, abyste mohli hned začít psát další kód.

Zajímavou funkcí jsou CamelHumps (velbloudí hrby). Stejně jako v tzv. velbloudí notaci se využívá velkých písmen na začátku slov. Řekněme, že máme třídu HelloWorld, když na ni někde v kódu chceme odkázat, stačí napsat HW a stisknout klávesu Enter, název třídy se sám doplní.

Na oficiálních stránkách naleznete další změny (je jich skutečně dost, pak už by se bleskovka nedala nazvat bleskovkou, ale článkem).

Na závěr to nejdůležitější – ceny. Bohužel, užitečný a unikátní kus software, jako je tento, není zdarma, ceny shrnuje tabulka níže.

Zdroj: http://www.jetbrains.com/resharper/features/newfeatures.html

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

4 názory  —  4 nové  
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Jakub studuje informatiku na FIT ČVUT, jeho oblíbenou platformou je .NET.
Web     Twitter     Facebook     LinkedIn    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý