Je open source opravdu bezpečný?
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Je open source opravdu bezpečný?Je open source opravdu bezpečný?

 

Je open source opravdu bezpečný?

Google       Google       27. 7. 2008       18 977×

Během posledních tří měsíců se skupina Fortify's Security Research Group s pomocí konzultanta Larryho Suta zabývala bezpečností jedenácti open source projektů – Derby, Geronimo, Hibernate, Hipergate, JBoss, Jonas, OFBiz, OpenCMS, Resin, Struts a Tomcat. V několika verzích zmíněných aplikací při tom objevili 22 826 problémů s cross-site scripting a 15 612 SQL injekcí.

„Myslíme si, že open source software je velmi riziková oblast, a chceme podnikům pomoci této oblasti lépe porozumět,“ řekl serveru InternetNews.com vedoucí výzkumné skupiny Jacob West. „Ve všech jedenácti projektech jsme nalezli významné slabiny. Kvůli tak vysokému číslu zranitelných míst míníme, že open source aplikace nemají důkladné bezpečnostní nástroje.“

Podle Westa smyslem studie rozhodně nebylo „odsoudit open source software, ale spíš upozornit na to, že bezpečnostní praktiky by se měly zlepšit kvůli stoupajícímu zastoupení open source produktů u podniků a vládních organizací“.

Nemůžu se však zbavit pocitu, že společnosti Fortify celou dobu nešlo o nic jiného, než právě o očernění open source. Jistě, množství bezpečnostních děr se zdá být ohromné, nicméně bez porovnání s „closed-source“ produkty je celá studie vcelku bezpředmětná. Každopádně bych byl moc rád, kdybyste vyjádřili svůj názor pod článkem.

Kompletní studii v angličtině si můžete stáhnout ve formátu PDF zde.

Zdroj: internetnews.com

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor obstojně ovládá PHP a C/C++, zajímají ho operační systémy, umělá inteligence, hry a počítačová bezpečnost. Miluje dobré jídlo, pití a dostatek spánku. Mezi jeho další koníčky patří psychologie, hra na klavír či létání.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý