Něco z oblasti IT technologií
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Něco z oblasti IT technologiíNěco z oblasti IT technologií

 

Něco z oblasti IT technologií

Google       Google       11. 7. 2011       16 202×

Placená inzerce | Víte co je webhosting? Pro většinu běžných uživatelů internetu je tento pojem méně známý, ale pro pracovníky z oblasti IT je to pojem dobře známý. Webhosting v širším slova smyslu označuje provoz internetové stránky na serveru, s neustálým připojením na internet, v užším smyslu označuje komerční službu. Webhosting můžeme rozdělit na dva základní typy. Prvním typem je sdílený (sharovaný) hosting, který představuje provoz několika webových stránek na jednom serveru. Druhým stejně často používaným je dedikovaný hosting, který přestavuje provoz webové stránky na samostatném serveru. Bývá vyhrazen pro potřeby jen jednoho zákazníka. V dnešní době se velmi často využívá i komerční webhosting, při kterém se setkáváme i s názvem profesionální webhosting. Bohužel, zde musíme upozornit, že se jedná o placenou službu. Posledním webhostingem je Freehosting, který je zcela zdarma a je velmi obľubovaný.

Pokud vám webhostingu nic neříkají, tak o něco známější Vám bude snad alespoň pojem doména. Doména je něco jako textová adresa na internetu. Správný výber domény je také velmi důležitým krokem. Domény se dělí na tři úrovně. Každá úroveň se zaměřuje na něco jiného. Top - level doména nebo také národní doména, při níž se setkáváme s koncovkami cz, eu, cz, com a mnoho dalších to jsou domény první úrovně. Domény jsou zdarma a placené. Doména zdarma je skoro v 100% případů doménou třetí úrovně, jsou určeny zejména pro neziskové organizace a začínající firmy. Pokud již máte vybranou doménu, tak přijde poslední fáze, výběr doménového jména. Výběru doménového jména je dobré věnovat dostatek času. Dobře zvolená doména odráží skvělý přístup k vašemu podnikání!

Nezapomeňte, že domény se dají i přesouvat. Pod označením presun domén se rozumí zejména změna registrátora domény, tedy, přes kterou je doména zaregistrována jejím vlastníkem. Nesmíte zapomínat ani na kvalitní výpočetní techniku, která by měla být součástí každé správné kanceláře. Kvalitní počítače a monitory, klávesnice a myši k počítačům, notebooky či netbooky, tiskárny a multifunkční zařízení, to je vybavení, které dnes nechybí v žádné kanceláří a bez kterých bychom si svou práci věděli již jen těžko představit.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Tagy:
Hlasování bylo ukončeno    
10 hlasů

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý