Několik pojmů pro podnikatele
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Několik pojmů pro podnikateleNěkolik pojmů pro podnikatele

 

Několik pojmů pro podnikatele

Google       Google       17. 2. 2012       14 205×

Domény

Doména je součástí identity každé firmy. Představuje soubor znaků (písmena, číslice a pomlčka) tvořících název webové stránky. Platí pravidlo, že doménové jméno by mělo být co nejkratší a co nejlépe vystihovat název firmy, která bude na stránky propagována. Název stránky by měl vystihovat oblast působení a produkty, které poskytujete.

Grafická karta

Potřebujete novou grafickou kartu? Uvažujete od kterého výrobce si kartu vybrat, protože na trhu je spousta karet od různých výrobců? Mezi výrobce, kteří působí na trhu již několik let, patří nVidia a ATI, jejich grafické karty patří mezi nejkvalitnější, protože mají výrobní procesy zvládnuté na vysoké úrovni. Možná si teď kladete otázku, co to vlastně grafická karta je? Grafická karta je součástí (hardware) počítače a zajišťuje zobrazování informací na monitoru počítače. Může být součástí počítače, integrovaná, a externí, která se k počítači připojuje zvlášť.

Ready made

Pro všechny, kteří chtějí podnikat co nejdříve, jsou tu ready made sro, tedy firmy určené k prodeji. Jsou to společnosti založené jen za účelem jejich dalšího prodeje, jsou zapsány v Obchodním rejstříku, mají obchodní jméno, sídlo (registrační sídlo), předmět podnikání, splacený základní kapitál. Nemají závazky vůči třetím stranám a nikdy v nich nikdo nevykonával podnikatelskou činnost.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

1 názor  —  1 nový  
Hlasování bylo ukončeno    
12 hlasů

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý