Apple svolává konferenci – oznámí co udělá se svými $100 mld
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Apple svolává konferenci – oznámí co udělá se svými $100 mldApple svolává konferenci – oznámí co udělá se svými $100 mld

 

Apple svolává konferenci – oznámí co udělá se svými $100 mld

Google       Google       19. 3. 2012       15 752×

Povede ji sám Tim Cook, CEO Apple a na pořadu dne bude opravdu jen to, co Apple udělá se svými penězi, které má dostupné v hotovosti. Nesdělí tak ani svá obvyklá čísla prodeje za uplynulý kvartál.

Předpokládá se, že bude oznámeno rozdělení části peněz formou dividendy. Nicméně, jak už to často bývá, Apple nedělá to, co se od něj čeká. Konference bude dostupná ve 12 hodin našeho času na stránkách Apple Events formou live audio záznamu.

Spekulace tomuto samozřejmě nahrávají, a tak se objevují možnosti, jako:

  • Apple odkoupí některé továrny, kde se vyrábí jeho zařízení, aby měl ještě větší kontrolu nad výrobou samotnou
  • může odkoupit Samsung, čímž by si upevnil pozici – Samsung je navíc strategickým partnerem Google (Android), mohl by mu tedy lehce zavařit. Peníze sice na to ještě nemá všechny, ale i tak má dost
  • odkoupení části svých akcií zpět
  • vybudování sítě satelitů, kterými pokryje celý svět satelitním internetem, a vyšachuje tak operátory (reálná propustnost satelitu na nízké oběžné dráze je 12 Gb/s a výroba jednoho takového satelitu přijde jen na 12 miliónů USD). Podobný cíl má společnost Microsat Systems Canada, která do roku 2015 chce pokrýt celý svět bezdrátovým internetem s rychlostí několika Mb/s, tedy o něco vyšší rychlostí, než má současné 3G. Navíc by vyřešil problémy s roamingem a mohl by nabídnout i další služby, které stávající operátoři nabídnout nechtějí.
  • akvizice Twitteru, který je již integrován v iOS a OS X. Jeho současná tržní hodnota je kolem 7 miliard dolarů, takže by jej Apple mohl koupit hned 10×.
  • koupě/vybudování vlastní sítě (operátora), který by nabízel jen datové služby (myšlenku hatí přílišná existující regulace a spousta technických bariér)
  • přesun výroby do USA. Byla to vize právě Steva Jobse, který chtěl HW vyrábět na půdě USA

Spekuluje se dále, že kdyby chtěl Apple pouze rozdělit peníze mezi akcionáře nebo odkoupit zpět své akcie, vydal by klasickou PR zprávu a nesvolával by konferenci.

Co byste udělali vy v případě Apple se 100 miliardami dolarů v hotovosti, tedy cca 1,9 bilionem českých korun?

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Tagy:
Hlasování bylo ukončeno    
11 hlasů
Google
(fotka) Lukáš ChurýLukáš je šéfredaktorem Programujte, vyvíjí webové aplikace, fascinuje ho umělá inteligence a je lektorem na FI MUNI, kde učí navrhovat studenty GUI. Poslední dobou se snaží posunout Laser Game o stupeň výše a vyvíjí pro něj nové herní aplikace a elektroniku.
Web     Twitter     Facebook     LinkedIn    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Reklama autora

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý