Pozvánka na programovací soutěž SS12 – Code for a Cause
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pozvánka na programovací soutěž SS12 – Code for a CausePozvánka na programovací soutěž SS12 – Code for a Cause

 

Pozvánka na programovací soutěž SS12 – Code for a Cause

Google       Google       30. 4. 2012       14 321×

Pracovníci Střediska Teiresiás vás zvou k účasti na studentské programátorské soutěži SS12:EU Code for a Cause, jejímž účelem je tvorba softwaru s otevřeným zdrojovým kódem pro osoby s postižením. Středisko Teiresiás je v roce 2012 pořadatelem národního kola této soutěže, které proběhne 11. až 13. května 2012.

Vítězové národních kol obdrží věcnou cenu a následně se zúčastní finále, které proběhne 11. až 13. července 2012 v rámci 13. ročníku mezinárodní konference International Conference on Computers Helping People with Special Needs (ICCHP) v Linci.

Všichni účastníci národního kola dostanou drobné dárky. Hlavní cenou pro vítězný tým mezinárodního kola bude 1000 €.

Národního kola soutěže se mohou zúčastnit jednotlivci nebo celé týmy studentů. Každý tým se skládá z 5 studentů a mentora z řad odborníků, který bude týmu radit ve strategických otázkách (nikoliv při psaní samotného programu). Práci týmů bude na závěr hodnotit odborná komise.

Do soutěže se můžete registrovat jednotlivě nebo rovnou za celý tým. Pro registraci použijte registrační formulář na webových stránkách střediska Teiresiás. Na webových stránkách soutěže také najdete předběžný program a informace o kritériích, podle kterých budou jednotlivé projekty hodnoceny. Můžete se také seznámit s projekty, které byly výsledkem předchozích ročníků soutěže.

Během celé soutěže (sobota a neděle) bude pro účastníky zajištěno občerstvení (oběd, lehká večeře, svačiny, pitný režim...). Pro účastníky budou přímo v místě soutěže, tedy ve středisku Teiresiás na Šumavské 15 v Brně, zajištěny prostory pro odpočinek.

Pokud by některý z účastníků potřeboval pomoc se zajištěním ubytování v Brně (například na studentských kolejích), měl by svou žádost vyjádřit při registraci na výše uvedené adrese.

Na vaši účast se těší pracovníci Střediska Teiresiás.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
2 hlasy
Google
(fotka) Radek PavlíčekRadek se speciální informatikou pro uživatele s těžkým postižením zraku zabývá od roku 1998. Dlouhou dobu působil jako lektor a učil své nevidomé a slabozraké klienty používat počítač. Patří mezi uznávané odborníky na přístupnost webu, které se pod hlavičkou projektu Blind Friendly Web aktivně věnuje od roku 2000. V současné době pracuje také ve Středisku Teiresiás na Masarykově univerzitě, kde je jeho pracovní náplní přístupnost virtuálního prostředí univerzity. Ve firmě GALOP sro. se pak věnuje testování a lokalizaci screen readeru JAWS. O přístupnosti také píše na svém blogu POSLEPU – v současnosti jediném pravidelně aktualizovaném zdroji o přístupnosti v češtině, příležitostně pak v dalších periodikách.
Web     Twitter     LinkedIn    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý