OSN natočila svůj první film ve virtuální realitě
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

OSN natočila svůj první film ve virtuální realitěOSN natočila svůj první film ve virtuální realitě

 

OSN natočila svůj první film ve virtuální realitě

Google       Google       26. 1. 2015       10 725×

Film Mraky nad Sidrou je součástí kampaně tzv. Cílů tisíciletí OSN a má organizaci napomoci zviditelnit problémy ohrožených skupin. Odehrává se v jordánském uprchlickém záboře Za'atari, kde aktuálně přebývá na 84 000 uprchlíků před syrskou občanskou válkou. Představuje příběh syrské dívky Sidra, jehož vyprávěním se snaží poukázat na to, že až 50 % těchto uprchlíků tvoří právě děti.

Shlédnout Mraky nad Sidrou je možné pomocí brýlí pro virtuální realitu, jako je například Oculus Rift, nebo pomocí aplikace Vrse, která umožňuje použít klasický smartphone. Film samotný je k dispozici ke stažení prostřednictvím této aplikace pro Google Play či iTunes nebo skrz platformu Milk VR.

Film Mraky nad Sidrou není prvním způsobem, jak využít nové technologie při snaze upozornit na akutní téma uprchlictví. V minulosti získal za podobnou snahu ocenění projekt webové aplikace, která umožňuje každému uživateli vlastní prohlídku uprchlického tábora.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
5 hlasů
Google
(fotka) Václav KrajňanskýVáclav studuje právo a zajímá se o právní a sociální rozměry rozvoje informačních technologií. Vedle práva IT sleduje jeho dopad na proměnu společenských vztahů a jejich nasazení při řešení společenských problémů. Na domácí půdě fandí otevřenému přístupu k datům a používání technologických novinek v občanském aktivismu.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý