Seznam.cz prochází technologickou proměnou. A nabírá lidi
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Seznam.cz prochází technologickou proměnou. A nabírá lidiSeznam.cz prochází technologickou proměnou. A nabírá lidi

 

Seznam.cz prochází technologickou proměnou. A nabírá lidi

Google       12. 1. 2016       20 045×       PR

Až 90 % české internetové populace navštíví měsíčně domovskou stránku a služby společnosti Seznam.cz. S tržbami více než 3,129 mld. Kč za rok 2014 se proto firma soustředí na výraznou technologickou proměnu a s tím spojený nábor vývojářů a administrátorů v Praze, Brně, Č. Budějovicích a Ostravě.

Na své služby Seznam.cz nasazuje responzivní formáty, postavil novou CDN, využívanou zejména internetovou televizí Stream.cz, zdokonalil možnosti AB testování a systematicky integruje jednotlivé služby a jejich komponenty. Například tím, že svou technologii hledání nasazuje i na ostatní servery, třeba Mapy.cz nebo Zboží.cz. A v letošním roce chce Seznam.cz na těchto upgradech dále stavět a technologie rozvíjet. Proto i zásadněji nabírá a loví další schopné programátory.


„V technologické proměně, do které se Seznam.cz pustil, platí princip propojování jednotlivých služeb a jejich komponent. A s tím souvisí i vlastnosti, které budeme u nových lidí v roce 2016 hledat. Přirozená by jim měla být touha po integrování nových technologií na reálné služby,“ vysvětluje Tomáš Hlucháň, manažer vývoje Seznam.cz. 

Integrování nových technologií si mohli vývojáři vyzkoušet už během roku 2015, a to zejména v několika oblastech. První z nich je technologie Seznam.cz Vyhledávání, kterou upravili tak, aby byla použitelná i na ostatních službách společnosti Seznam.cz. Například Mapy.cz už půl roku používají lepší hledání, než kdykoliv dříve. Vývojáři v Seznamu se zaměřili i na hledání v obrázcích a videích, partnerské technologie zde totiž v roce 2015 vyměnil za vlastní.

Na frontendu postupně za použití technologií jako NodeJS, ReactJS, AngularJS a ImaJS přesouvali služby k responzivním formátům, bez kterých by třeba domovská stránka Seznam.cz nefungovala tak jako dnes. Změny probíhaly i na pozadí, kde byl kromě nasazení OpenStreetMap podkladů u zahraničních států na službě Mapy.cz vyměněn také celý backend Zboží.cz, díky čemuž je možné dnes službu rychleji a výrazněji rozvíjet. Koncentrace vývojářů byla směřována také k postavení nové sítě pro doporučování obsahu, ale i ke zdokonalení AB testování v produktovém vývoji služeb a při ověřování technologických změn. V technologické proměně, do které se Seznam.cz pustil, platí princip propojování jednotlivých služeb a jejich komponent.

„Ačkoliv je Seznam.cz vidět zejména na mediálním trhu, vnitřně je vlastně silně technologicky orientovanou firmou. Sám si vyvíjí aplikace a služby, které denně podle NetMonitoru navštíví na 3 miliony reálných uživatelů na desktopu, přibližně 900 tisíc lidí na svých mobilech a 400 tisíc na tabletech. Díky stabilní návštěvnosti se proto mohli vývojáři v Seznamu uplynulý rok na posílení technologických platforem našich služeb soustředit,“ doplňuje Tomáš Hlucháň.

Na všech těchto technologických upgradech chce Seznam.cz v roce 2016 stavět a bude k tomu potřebovat nové lidi pro své týmy v Praze, Brně, Českých Budějovicích, i Ostravě. Posílit chce zejména reklamní systémy, kde si vývojáři vyzkouší technologie jako Hadoop, HBase, Spark, MySQL, Solr, Couchbase, Aerospike, Kafka nebo MongoDB. Stranou nezůstane ani další rozvoj obsahových a oborových služeb, na nichž využijí zejména programovací jazyky jako Python a C++. Webmasterské posily pak čeká porce html/css a JavaScriptu, ale i již zmíněné technologie NodeJS, ReactJS, AngularJS.

„S technologickým rozvojem půjde ruku v ruce i poptávka po systémových administrátorech. Nově chceme vytvořit druhý tým na brněnské pobočce a dál posilovat jednotlivé týmy v Praze. Hledáme jak juniorní posily, tak i ostřílené a zkušené adminy. V provozním oddělení chceme také posílit bezpečnostní tým odborníků na linuxové a webové zranitelnosti,“ vysvětlil Martin Doleček, manažer provozního oddělení v Seznam.cz.

Volné pozice do již probíhajícího náboru najdete na stránkách kariera.seznam.cz.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

 

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Reklama autora

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý