JIC STARCUBE Show okouzlil brněnský virtuální kouč pro skateboardisty. Získal cenu poroty i diváků.
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JIC STARCUBE Show okouzlil brněnský virtuální kouč pro skateboardisty. Získal cenu poroty i diváků.JIC STARCUBE Show okouzlil brněnský virtuální kouč pro skateboardisty. Získal cenu poroty i diváků.

 

JIC STARCUBE Show okouzlil brněnský virtuální kouč pro skateboardisty. Získal cenu poroty i diváků.

Google       14. 12. 2016       7 016×

Zlepšovák pro skateboardy jménem Fosh vybrali diváci, média i mezinárodní porota jako nejlepší startup, který se 7. prosince prezentoval na JIC STARCUBE Show 2016. Vítězové vyvíjejí zařízení, které monitoruje, jaké triky na svém prkně provádějí skateboardisté, díky čemuž můžou sledovat své pokroky. Druhý skončil startup Smart Toybox ze Srbska a třetí pražský startup smart capsa.

„Když nás přijali, měli jsme jen nápad, který jsme chtěli otestovat. Po třech měsících odcházíme s jasným business plánem a road mapou pro další rok. Výhra nás nakopává dopředu o to víc, že nás ocenila nejenom porota, ale i média a diváci.  Je to pro nás zároveň závazkem, abychom v projektu pokračovali a co nejdřív ukázali výsledky,“ komentuje trojnásobný úspěch lídr brněnské pětice Martin Horák. Fosh popisuje jako virtuálního parťáka, který je připravený 24 hodin denně pomoci skateboardistům naučit se dělat triky na prvně co nejlépe. Kombinuje hry Tony Hawk Pro Skater, Runtastic i PokemonGO a propojuje jednotlivce s komunitou po celém světě. Díky propojení se můžou vzájemně porovnávat a soutěžit s těmi přáteli, kteří mají na svém prkně stejné zařízení. 

„Když máte startup, není těžké vytvořit strategii. Ale exekuci a operativu děláte dobře jen tehdy, jste-li v obojím velmi zkušení. Anebo v případě, že skutečně milujete to, co děláte. A kluci z Fosh jsou přesvědčiví v tom, že je pro ně projekt vášní,“ vysvětluje volbu porotců ředitel berlínského Corporate Startup Labu Darius Moeini a dodává, že se Fosh orientuje na atraktivní tržní segment, který je podle něj dostatečně velký a bohatý. V mezinárodní porotě kromě něj zasedli také izraelská zakladatelka startupu Eco-Nautical Ayelet Hashachar Baram, šéf projektu FGSD Patrick Blunsdon a zakladatel vídeňského coworkingu Sektor5 a inkubátoru 5starts Yves Schulz

Na druhém místě skončili srbští Smart Toybox, kteří řeší problém většiny rodičů – hračky roztahané po všech místnostech. Jejich chytrá krabice na hračky je vzdělávací pomůckou, která je připojená na Wi-Fi a díky tomu ovladatelná skrze mobilní aplikaci. Úklid proměňuje ve hru a v raném věku tak učí děti správným návykům. Třetí místo porota udělila pražskému projektu smart capsa. Vytváří chatbota budujícího zákaznickou loajalitu a spokojenost. Chatbot využívá umělou inteligenci, která umožňuje uživatelům zadávat objednávky v přirozeném jazyce, ať už se jedná o objednávku pizzy, lístky na vlak nebo rezervaci na pokoj v hotelu.

Letos se poprvé v historii akcelerátoru na pódiu závěrečné show prezentovalo více zahraničních než českých projektů. „Do výsledné sestavy se podařilo také dostat více evropských projektů než v minulosti. Právě touto cestou bychom se rádi vydali i do budoucna. Radost mám i z toho, že se podařilo intenzivně zapojit technologické partnery, kteří s týmy průběžně pracovali, konzultovali jejich business plány i ochodní strategie a propojili je se svými experty,“ shrnuje manažerka JIC STARCUBE Hana Šudáková. Partnery byli v letošním roce AVG, Honeywell, Konica Minolta, Microsoft a Y Soft. Program podpořila také síť Entreprise Europe Network.

Další informace k akcelerátoru a jeho průběhu najdete na jeho webu.

Další zúčastněné týmy:

CTI Software vyvinul službu, která uživatele upozorňuje na důležité předdefinované změny v okolí, které zachytí jejich bezdrátové senzory. Děje se tak prostřednictvím chytrých zařízení. Řešení DAVOS tak pomáhá šetřit čas a chránit majetek i lidské životy. Je vhodný pro water management, do zemědělských a lesnických objektů a jako ochrana majetku.  

FreeWiFi umožňuje vytvoření databáze klientů připojených ke konkrétní Wi-Fi. Nasbírané informace pomáhají marketingovým manažerům lépe pochopit chování klientů a zasílat jim reklamu za použití filtrů založených na demografických i behaviorálních filtrech.

Loyagram je cloudový real-time nástroj na customer experience management a analytiku. Pomáhá firmám sbírat zpětnou vazbu z různých touch pointů z offline i online prostředí. Díky tomu zabraňuje případnému odlivu potenciálních zákazníků a zvyšuje tak podnikům revenue.

Wavie je iPhone mezi světlenými vypínači. Jedná se o designové bezdotykové světlo, které uživatel ovládá svými gesty. Další generace Wavie se zaměruje na bezdotykový ovladač pro chytré žárovky a další domácí zařízení ovladatelné mobilními aplikacemi.

 

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Tagy:
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Nikola VránováNikola se zajímá o řízení projektů, hledání nových talentů, startupy a pořádání společenských akcí.
Facebook    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý