Síťová virtualizační platforma VMware NSX pomáhá podnikům urychlit digitální transformaci
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Síťová virtualizační platforma VMware NSX pomáhá podnikům urychlit digitální transformaciSíťová virtualizační platforma VMware NSX pomáhá podnikům urychlit digitální transformaci

 

Síťová virtualizační platforma VMware NSX pomáhá podnikům urychlit digitální transformaci

Google       18. 2. 2017       7 910×

S VMware NSX pro vSphere 6.3 zlepšuje bezpečnost, automatizaci a kontinuitu aplikací
VMware NSX-T 1.1 rozšiřuje podporu nových aplikačních rámců a architektur
Platforma VMware NSX měla na konci roku 2016 přes 2 400 zákazníků

Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW) oznámila vydání nových verzí síťové virtualizační platformy VMware NSX®, uzpůsobených různým potřebám jak IT, tak vývojářů. Nově vydané VMware NSX pro vSphere® 6.3 a VMware NSX-T 1.1 nabízí lepší podporu pro nejdůležitější „use cases“ k nimž IT virtualizaci využívá — automatizaci, zabezpečení a zajištění nepřetržitého provozu aplikací — a vývojářům poskytuje přizpůsobivou, softwarově definovanou infrastrukturu pro tvorbu prostředí pro nativní cloudové aplikace.

VMware NSX využívá více než 2400 zákazníků. Poskytuje jim síťové funkce a zabezpečení zaměřené na aplikace bez ohledu na podkladovou infrastrukturu. VMware NSX pro vSphere je síťová virtualizační platforma pro implementace založené na vSphere. VMware NSX-T je síťová virtualizační platforma pro nové aplikační rámce a architektury s různorodými koncovými body a aplikovanými technologiemi. VMware NSX je hlavním prvkem strategie společnosti VMware podporovat transformaci sítí. Síťová virtualizační platforma NSX je základním stavebním kamenem architektury VMware Cross-Cloud Architecture™ a klíčovou součástí platformy VMware Cloud Foundation a služeb Cross-Cloud Services a VMware Cloud on AWS. Školení VMware NSX se již zúčastnilo přes 11 000 odborníků a více než 7 000 odborníků dosud získalo pro NSX certifikaci.

„VMware NSX je nejrozšířenější, v praxi osvědčená síťová virtualizační platforma,“ říká Milin Desai, viceprezident společnosti VMware pro produkty, sítě a bezpečnost. „Touto aktualizací pokračujeme ve zvyšování užitné hodnoty platformy NSX s ohledem na nečastější způsoby jejího využití a zároveň ještě více zjednodušujeme její provoz i v rozsáhlých implementacích. Nadále také investujeme do NSX jako síťové virtualizační platformy, která může sloužit v heterogenních prostředích a umožňuje našim zákazníkům volit mezi novými aplikačními rámci nebo bez obav přejít do veřejného cloudu.“

Lepší zabezpečení, automatizace a kontinuita aplikací v prostředí softwarově definovaných datových center VMware

Zákazníci si pořizují VMware NSX pro vSphere, aby získali akceschopnost a efektivitu softwarově definovaného datového centra (SDDC) s možností aplikovat výhody výpočetní virtualizace na celé datové centrum. Po vydání VMware NSX pro vSphere 6.3 nyní platforma NSX podporuje VMware vSphere 6.5 a obsahuje nová vylepšení, která přináší novou úroveň jednoduchosti provozu, bezpečnosti a rozsahu a zároveň zkracují dobu nutnou k budoucí aktualizaci platformy na novou verzi až na pětinu.

  • Bezpečnost: Nové funkce pro správu pravidel pro aplikace a monitoring koncových bodů zajišťují maximální přehled o celém prostředí od aktivity na úrovni operačního systému po toky dat v síti, umožňují automatizovat aktualizace politik a pravidel a usnadňují zavádění mikrosegmentace a zvyšují její efektivitu.
  • Nepřetržitost provozu aplikací: Nová zlepšení zajišťují konzistentní a dynamické bezpečnostní politiky pro zákazníky, kteří rozšiřují prostředí SDDC mezi více datových center a VMware vCenter.
  • Připojení poboček k SDDC: NSX nyní zákazníkům umožňuje rozšířit jednotnou virtuální síťovou infrastrukturu se zajištěným konzistentním výkonem z centra ke koncovým bodům v jiných lokalitách. Podnik tak může připojit k SDDC i vzdálené pobočky.
  • Implementace pro poskytovatele služeb/NFV: Zdokonalená podpora VMware vCloud Director poskytuje pokročilé možnosti samoobsluhy NSX pro implementace multitenantních poskytovatelů služeb a NFV projektů.

VMware NSX-T rozšiřuje podporu nových aplikačních rámců a architektur

VMware NSX-T 1.1 nabízí zákazníkům agilní softwarově definovanou infrastrukturu pro budování nativních cloudových aplikačních prostředí. S vydáním VMware NSX-T 1.1 společnost VMware oznámila:

  • Podporu platformy VMware Photon™, podnikové nativní cloudové infrastrukturní platformy optimalizované pro kontejnery a moderní aplikace, která je účelově navržená pro použití v rozsáhlých multitenantních prostředích založených na API.
  • Rozšířenou podporu různých distribucí KVM od společností Canonical a Red Hat.
    • Aktualizovanou podporu pro OpenStack Newton a Mitaka
    • Nový beta program pro zákazníky, kteří mají zájem o kontejnerové sítě a zabezpečení pro aplikační rámce, které podporují projekt Container Network Interface (CNI).

Komentáře zákazníků

Burza cenných papírů Praha je největší a nejstarší organizátor trhu cenných papírů v České republice a jeden z největších ve střední a východní Evropě. Miroslav Prokeš, ředitel Odboru technického rozvoje a provozu Burzy cenných papírů Praha řekl: „VMware NSX umožňuje pražské burze cenných papírů zajistit spolehlivé a trvalé zabezpečení citlivých informací nejen pro naši společnost, ale i pro ostatní v naší skupině. NSX umožňuje mikrosegmentaci sítě, díky čemuž můžeme přesně aplikovat bezpečnostní nastavení pro jednotlivé aplikace a výrazně zvýšit celkovou úroveň zabezpečení.“

Petrohradská oblastní elektrárenská společnost TGC-1 je největší producent elektrické energie a tepla na severozápadě Ruska. Alexej Malafejev, ředitel pro kontrolu, technické řízení a IT v TGC-1, řekl: „Díky VMware NSX zvyšuje TGC-1 stabilitu a bezpečnost systémů, které zajišťují životně důležité dodávky energií značné části Ruska. Mikrosegmentace s využitím NSX zvýšila bezpečnost v našich datových centrech a díky rozšíření sítě a zabezpečení do více lokalit jsou naše systémy nyní odolnější.“

Dodatečné zdroje (v angličtině)

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Nikola VránováNikola se zajímá o řízení projektů, hledání nových talentů, startupy a pořádání společenských akcí.
Facebook    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý