České Radiokomunikace opět hledají nejlepší nápady pro internet věcí
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

České Radiokomunikace opět hledají nejlepší nápady pro internet věcíČeské Radiokomunikace opět hledají nejlepší nápady pro internet věcí

 

České Radiokomunikace opět hledají nejlepší nápady pro internet věcí

Google       11. 3. 2017       8 944×

České Radiokomunikace (CRA) pořádají druhý ročník CRA IoT Hackathonů. Zájemci z řad vývojářů a fanoušků moderních technologií mohou změřit své síly a během jediného dne sestrojit co nejzajímavější funkční prototyp zařízení, které bude komunikovat prostřednictvím sítě LoRa. CRA IoT Hackathony se letos uskuteční ve dvou fázích, na jaře a na podzim, v různých městech České republiky. Jarní běh se odstartuje 31. března v Brně a 7. dubna v Praze.

Účastníkům těchto celodenních soutěží CRA nabízejí další prostor pro přímé setkání s novými technologiemi, daty a prostředky z oblasti internetu věcí, ke kterým by se jinak nedostali.

IoT Hackathony, které jsme v minulém roce uspořádali, poukázaly na velký zájem o internet věcí a přinesly spoustu zajímavých a užitečných nápadů, a to jak v oblasti ekologie, tak i pro běžné věci, se kterými se setkáváme každý den – systémy pro parkování, svoz odpadu a další. V letošním roce jsme otevřeli CRA IoT Hub, který nám také ukazuje, že o IoT technologie je skutečně velký zájem. Rádi bychom znovu pomohli na svět řadě skvělých nápadů, které by jinak mohly zůstat jen na papíře nebo v hlavách šikovných vývojářů,“ uvádí k cílům CRA IoT Hackathonů generální ředitel CRA Martin Gebauer.

Hackathony jsou určené jednotlivcům nebo týmům vývojářů, kteří přímo na místě mohou sestrojit a aplikovat své nápady na využití internetu věcí (IoT) v síti LoRa. Sítí LoRa CRA pokrývají krajská města na území ČR a pokračují v jejím dalším rozšiřování. CRA se snaží najít užitečné a zajímavé příklady užití a současně chtějí přiblížit možnosti IoT širší veřejnosti.

Zájemci o hackathony se mohou registrovat na webu http://pripoj.me, kde se dozvědí i další informace, nebo dorazit přímo na místo konání jednotlivých hackathonů. Autoři nejzajímavějších řešení získají hodnotné věcné ceny i finanční odměnu.

CRA IoT Hackathony v letošním roce konají za akademické podpory ČVUT v Praze a VUT v Brně. Dalšími partnery jsou společnosti Intel, DEVELICT Solutions, ECOM a další. Mediálním partnerem je odborný server HW.cz.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Nikola VránováNikola se zajímá o řízení projektů, hledání nových talentů, startupy a pořádání společenských akcí.
Facebook    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý