Pro získání vyšší pozice dnes odbornost často nestačí, je třeba mít i manažerské dovednosti
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pro získání vyšší pozice dnes odbornost často nestačí, je třeba mít i manažerské dovednostiPro získání vyšší pozice dnes odbornost často nestačí, je třeba mít i manažerské dovednosti

 

Pro získání vyšší pozice dnes odbornost často nestačí, je třeba mít i manažerské dovednosti

Google       11. 8. 2017       13 273×       PR

Získat kvalitní odborné znalosti dnes už není tak obtížné, existuje spousta knih, kurzů a odborných článků na internetu, díky kterým lze odbornost v daném oboru získat poměrně snadno. Pokud ale míříte výše, je třeba ovládat i manažerské dovednosti a umět vést tým lidí, a na to je už třeba mít ideálně dobrou průpravu.

Pokud jste se dříve hlásili na vyšší či vedoucí pozici, byl výhodou vysokoškolský diplom. Dnes je spektrum možnosti ve vzdělávání obrovské a na vysokou školu míří po studiu většina lidí. Samotné vysokoškolské vzdělání dnes už často nedostačuje, obzvláště, pokud chcete vést tým lidí nebo se snažíte o vedoucí pozici.

Navíc je dnes ze strany firem větší zájem o zkušené odborníky, kteří si dokážou s úkoly a odpovědností, které na ně budou kladeny, poradit, budou se umět rozhodovat, kriticky myslet a dokážou motivovat svůj tým. Vzrůstá tedy poptávka po lidech, kteří mají kvalitní manažerské vzdělání.

Odpovědí jsou MBA

Studium MBA promítá teorii přímo do manažerské praxe, používají se příklady z reálných situací, čímž dochází k osvojení teorie i bez nutnosti učení se mnohdy prázdných definic. Jsou vhodné pro uchazeče s vysokoškolským vzděláním (alespoň v bakalářském stupni).

A protože se počítá s tím, že jsou zájemci časově vytížení, existují dnes studia ušita přímo na míru časově vytíženým lidem. Příkladem může být MBA studium na Business Institutu.

Výuka probíhá v českém jazyce, a to kombinovanou formou. Jde o spojení formy e-learningu a lektorských setkání, která se realizují formou interaktivních workshopů čtyřikrát za semestr. Přímo při práci si tak můžete osvojit kvalitní manažerské dovednosti a získat náskok před ostatními uchazeči o vedoucí pozice.

Moderní výukové prostory ve škole Business Institut

Z podmínky vysokoškolského vzdělání může být navíc udělena výjimka na základě prokázání manažerské praxe. Postgraduální studium MBA je tak určeno manažerům, členům managementu, podnikatelům, zaměstnancům státní správy a samosprávy či představitelům neziskových organizací.

V rámci našeho oboru IT nabízí zmíněná škola Business Institut, která se řadí mezi nejprestižnější MBA školy v České republice, program Řízení informačních technologií.

Ze zkušenosti mnoha absolventů je oceňováno, že škola přistupuje ke studentům opravdu velmi individuálně, lektoři jsou profesionálové se zaměřením na praxi, škola má vlastní knihovnu, pořádá coffee breaky a různé vzdělávací akce.

Desítky referencí od absolventů můžete najít na jejich webových stránkách. Kapacita každého programu je proto omezena na 15 studentů, aby byl prostor pro vzájemnou interakci mezi lektorem a studentem.

Zvažujete-li postup na vyšší pozici, rádi byste rozšířili vaše vzdělání a doplnili ho o smysluplné poznatky z praxe ve svém oboru, pak je pro vás podobný typ školy ideální.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

 

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Reklama autora

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý