Zkoušíme on-line nástroje na tvorbu webových stránek – Wix
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zkoušíme on-line nástroje na tvorbu webových stránek – WixZkoušíme on-line nástroje na tvorbu webových stránek – Wix

 

Zkoušíme on-line nástroje na tvorbu webových stránek – Wix

Google       2. 11. 2017       13 977×       PR

Rádi byste se v on-line světě prezentovali nejlépe, jak to jen jde? Napsat si vlastní web úplně od začátku rozhodně není pro každého, nehledě na všechen ten čas a úsilí, které člověk takovému projektu musí věnovat.

Naštěstí jsou tu nástroje, se kterými je tvorba webových stránek hračkou! Nabídnou nejen moderní vzhled, ale i moderní technologie uvnitř. Dnes se seznamte s Wixem!

Wix má už více než desetiletou tradici a k letošnímu roku ho používá více než 110 milionů uživatelů. V základu je k dispozici zdarma, nabízí okolo pěti set šablon a s ovládáním si poradí i naprostý laik. Uživatelské rozhraní nabízí intuitivní práci stylem „drag and drop“ – svůj web si zkrátka upravíte několika jednoduchými pohyby myší. Vložíte své texty, obrázky nebo video, a máte hotovo!

Pokud vám tohle všechno přeci jen ještě nestačí a máte se svým webem do budoucna nějaké konkrétní plány, jistě vám pomůže jedna z více než dvou stovek dostupných aplikací. Pomocí nich můžete své stránky rozšířit třeba o kontaktní formulář, dotazník, profesionální fotogalerii, Google mapu vycentrovanou přímo na váš podnik, nebo třeba časový odpočet do nadcházející akce.

Kombinace vhodných šablon a aplikací vám potom umožní vystavět si webovou stránku přesně podle vašich představ. Vybere si jak majitel reklamní agentury, profesionální fotograf, vlastník cestovní kanceláře nebo hotelu a samozřejmě i ten, kdo se chce na internetu stylově prezentovat s minimálním časovým úsilím.

Samozřejmostí je uživatelská podpora přímo od společnosti Wix, která vám bude dostupná čtyřiadvacet hodin denně. Vaši stránku si budou moci návštěvníci plynule prohlížet na všech svých zařízeních díky optimalizaci pro mobilní zařízení. S webem si též můžete propojit vlastní doménu, pokud vám nebude stačit ta, kterou Wix v základu poskytuje zdarma.

Založit si klidně můžete i vlastní e-shop. Je úplně jedno, co prodáváte – nehrozí totiž, že byste si nevybrali z nabízených grafických šablon. Dámská móda, boty, moderní umění? Ano, ale taky čokoláda, plakáty, skateboardy, keramika nebo fotoaparáty.

Nevybíráte si samozřejmě zajíce v pytli. Každou šablonu si můžete rozkliknout a detailně prohlédnout v podobě, v jaké váš web jednou uvidí jeho návštěvníci. Během prohlížení můžete v liště přepínat mezi desktopovou a mobilní verzí, takže okamžitě uvidíte, jak se obsah zobrazí na různých zařízeních.

Pochopitelně nechybí ani optimalizace pro vyhledávače (SEO) a propojení s živoucím světem sociálních sítí.

Příjemně vás jistě překvapí i možnosti práce s obrázky. Z databáze si můžete vybrat profesionální fotografie a k dispozici máte také vestavěný editor. Obrázky, ale i další prvky, navíc můžete připnout, aby zůstaly fixní na místě při scrollování, či změně velikosti zobrazení.

Přidat můžete ale také třeba lišty s dalším obsahem nebo elegantní menu, ukotvené na webu přesně podle vašich představ. Aby se vám obsah lépe třídil a organizoval, máte k dispozici neomezené množství stránek. Pokud chcete přístup povolit jen vybraným lidem, nabízí se též možnost web uzamknout heslem.

Wix nezapomíná ani na video-obsah, který hraje na moderním internetu stále důležitější roli. Můžete vybírat z uložených videí, které Wix nabízí, nebo si za tímto účelem nahrajete své vlastní. Samozřejmá je podpora videa z YouTube, Facebooku či Vimea. Nahrávat můžete také hudbu, kterou je navíc možné přímo bez poplatků prodávat!

Videa jsou fajn – co když ale chcete, aby váš web zaujal návštěvníkovo oko ještě dřív, než najede myší na přehrávací tlačítko? Stačí využít 3D parallax efekty a stránka se rozhýbe přímo před vašima očima. Buďte si jistí, že to na každého na první pohled zapůsobí.

Že se řadíte mezi pokročilejší uživatele? Pak možná oceníte možnost vložení a úpravu vlastního kódu HTML. Možnosti takových úprav jsou samozřejmě bez limitní a záleží v podstatě jen na vaší fantazii a kreativitě.

Myslíte si, že vám to bude stačit? Dost možná i ano, ale vyzkoušet toho můžete ještě daleko více. Své fanoušky či fanoušky vaší značky můžete udržet v obraze prostřednictvím vestavěného blogu, platby zákazníků můžete přijímat třeba i přes PayPal a profesionalitu ukážete skrze vlastní e–mailovou schránku, přes kterou můžete vyřizovat obchodní korespondenci a dávat zákazníkům vědět o slevách, nových výrobcích a poskytovaných službách.

Po úspěšně uzavřeném obchodu pak spokojenému zákazníkovi ještě dojde perfektně zpracovaná faktura vystavená přes ShoutOut, pomocí Eventbrite zase prodáte vstupenky na své akce.

A pokud se vám třeba něco nepodaří nastavit správně? K dispozici je více než stovka video-návodů, a také obsáhlé fórum. Nápověda je pochopitelně přehledně rozdělená do kategorií, abyste co nejsnáze našli odpovědi na své otázky a dobrali se řešení svých potíží. Ráda vám poradí samozřejmě také již zmíněná podpora.

S Wixem vám jednoduše odpadne spousta starostí nejen s náročným vytvářením vlastního webu, ale i s jeho spravováním. Můžete tak více času věnovat své práci, svému koníčku nebo své obchodní činnosti, kterou bude web v on-line světě důstojným způsobem reprezentovat. Vše – jak už jsme koneckonců zmínili – máte přitom v základu úplně zdarma. Platíte jenom za to, co budete na svých stránkách chtít navíc.

Nebojte se proto vůbec Wix vyzkoušet. Každý den to konec konců udělá až 45 000 nových uživatelů!

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

 

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý