Kariérní postup & vyšší plat: Titul MBA ve sféře IT
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kariérní postup & vyšší plat: Titul MBA ve sféře ITKariérní postup & vyšší plat: Titul MBA ve sféře IT

 

Kariérní postup & vyšší plat: Titul MBA ve sféře IT

Google       2. 10. 2018       7 096×       PR

Působíte jako specialista v oblasti IT a aspirujete na povýšení, příp. řídící pozici? Pak se jistě potýkáte nejen s vysokými nároky (potenciálních) zaměstnavatelů, ale i se silnou konkurencí ze strany ostatních uchazečů. Pokud chcete zvýšit své šance na kariérní posun a lepší plat, měli byste vedle technických dovedností ovládat i ty manažerské. Pomoci vám v tomto ohledu může studium MBA se specializací na management IT.

O studiu MBA (Master of Business Administration) programů jste již pravděpodobně slyšeli. Jedná se o profesní manažerské programy, které patří spolu s BBA(Bachelor of Business Administration), LLM(Executive Master of Laws) a titulem DBA(Doctor of Business Administration) do kategorie postgraduálního vzdělávání. Rozhodně přitom neplatí, že by byly orientovány pouze na manažery firem a korporací. Dovednosti získané v rámci postgraduálních programů využijí rovněž podnikatelé, kteří rozjíždějí vlastní byznys, státní úředníci a odborníci na informační technologie.

Přínosy MBA studia

Lektoři MBA programů působí v běžné praxi na vrcholových manažerských pozicích. Výuku orientují prakticky a probíranou látku demonstrují na konkrétních příkladech. Právě důraz na praxi je jednou z hlavních přidaných hodnot MBA studia. Vedle manažerských dovedností získají absolventi navíc nové užitečné kontakty a schopnost nadhledu při řešení různých situací, které se mohou jevit jako problematické a méně řešitelné.

Informační technologie a MBA

Zodpovídáte za správu a řízení informačních systémů a technologií, ale máte problémy s vedením týmu, strategickým řízením nebo tzv. soft skills? Manažerské znalosti a dovednosti si můžete doplnit v rámci studia MBA se zaměřením na Řízení informačních technologií na prestižní škole Business Institut v Praze

Semináře se zaměřují mj. na problematiku řízení dat, síťovou architekturu a řízení bezpečnosti přenosu dat. Budete se věnovat podnikovým informačním systémům i auditu IS/IT, vyvíjet 
a testovat software, aplikace a služby IT. Po skončení studia budete schopni v praxi aplikovat moderní manažerské standardy a rámce, které jsou potřebné při řízení jednotlivých aspektů IS/IT. 

Co byste měli vědět 

Ke studiu MBA se mohou přihlásit uchazeči s ukončeným vysokoškolským vzděláním 
a několikaletými praktickými zkušenostmi. Ve výjimečných případech stačí prokázat praxi na manažerské pozici a doložit maturitní vysvědčení. Studium trvá třináct až osmnáct měsíců. Probíhá v češtině formou prezenčních workshopů (jednou měsíčně), konzultací a následného 
e-learningu a je zakončeno obhajobou závěrečné práce. 

Výhodou MBA studia je jeho flexibilita. Studiu se věnujete podle vašich časových možností. Nad rámec studia škola pořádá celou řadu dalších aktivit jako např. seminářeSuccess stories, při kterých se setkáte se zajímavými a úspěšnými osobnostmi z prostředí byznysu, nebo networkingys lektory a studenty z jiných studijních programů. Díky tomu získáte přehled v (nejaktuálnějších) trendech moderního managementu i v příbuzných oborech. 

Nabídka studijních programů MBA je velice rozmanitá. Záleží na vás, v jaké oblasti chcete prohloubit své znalosti. Vedle Řízení IT lze studovat např. Management obchodu, zdravotnictví, lidské zdroje nebo projektové, finanční či strategické řízení.

Studium MBA v IT vám pomůže získat komplexní přehled v problematice manažerského řízení a zvýší vaše šance na kariérní postup i vyšší příjmy. Nejbližší cyklus vzdělávacích programů MBA začíná 1. října. Více informací naleznete na webu Business Institutu.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

 

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý