Virtuální zrcadla změní způsob nakupování v e-shopech
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Virtuální zrcadla změní způsob nakupování v e-shopechVirtuální zrcadla změní způsob nakupování v e-shopech

 

Virtuální zrcadla změní způsob nakupování v e-shopech

Google       9. 10. 2018       6 492×

Díky pluginu Virtooal.com získávají zákazníci e-shopů možnost si vyzkoušet produkty ve virtuálním světě. E-shopy, které si plugin nainstalují, výrazně snižují množství vráceného zboží, dělají nákupy zábavnějšími, a tím budují lepší vztahy se svými zákazníky. V současnosti lze Virtooal.com využít zejména pro kosmetiku, brýle a šperky, do budoucna půjde také o módu.

Virtooal.com nabízí technologii tzv. magic mirror, kterou si lze představit jako virtuální zrcadlo, kde si zákazník vyfotí či nahraje fotografii svého obličeje nebo postavy. Následně se mu nabídne škála produktů, které si může přímo na sobě vyzkoušet. Vybrat přes internet správnou barvu rtěnky či vhodný tvar brýlí se tak stává jednodušším. Firmám tento produkt nabízí výrazné snížení množství vráceného zboží, zvýšení konverzí a zlepšení zákaznické spokojenosti. Výhodou produktu pro e-shopy je jeho jednoduchá instalace a provoz.

První verze produktu vznikla jako vylepšení e-shopu Happyhair.cz s vlasovými příčesky a parukami v roce 2008, kdy majitelé chtěli klientům ukázat, jak bude produkt reálně vypadat. Za Virtooal.com momentálně stojí tři spolumajitelé - Vít Endler, který se stará o strategii a marketing, IT developer Peter Soos a podnikatel a obchodník Ondřej Bagin, v červenci tohoto roku firma přibrala investora v seed investičním kole – společnost CS development

Internetové nakupování může být zábavnější

„Koncovému zákazníkovi zajišťuje Virtooal.com více zábavy při internetovém nakupování a šetří mu čas, který by strávil v kamenném obchodě zdlouhavým vybíráním a zkoušením. Jde o technologii, kterou zatím moc e-shopů nevyužívá, ale věříme, že se v brzké době bude vyvíjet podobně jako například chatboti a různé chatovací nástroje v e-shopech, které znal do nedávna také jen málokdo, ale dnes je vidíme takřka všude,“říká Vít Endler, spolumajitel a investor Virtooal.com.

Celý trh e-commerce se vyvíjí čím dál rychleji a o podobných službách se začíná víc mluvit díky technologickým možnostem. Záměrem je, aby byl Virtooal.com do budoucna co nejjednodušeji nasaditelný v jakémkoliv e-shopu. Instalace by měla probíhat bez nutnosti znalosti kódu během maximálně půl dne.

Klienti po celém světě

Klienti Virtooal.com jsou převážně e-shopy nabízející brýle, šperky a kosmetiku, geograficky jsou rozmístěni již na všech kontinentech a do budoucna se předpokládá výrazně větší rozšiřování. Služeb Virtooal.com využívají zejména střední a menší e-shopy, což je ale samozřejmě vždy určeno podle velikosti daného trhu. Střední e-shop z České republiky je totiž něco zcela jiného než střední e-shop z USA.

Příkladem může být například e-shop s brýlemi Zeelool.com, kde za první měsíc fungování pluginu virtuální zrcadlo využilo 400 000 uživatelů. Interakce s pluginem se tak stává novou metrikou, podle které se pak další funkčnost pluginu může dále zlepšovat tak, aby přinášel klientovi co největší užitek.

„Máme nyní lehce přes padesát klientů, do konce roku je naším cílem navýšit počet klientů se subscription na více jak osmdesát a během příštího roku předpokládáme navýšení na vyšší stovky klientů,“říká Vít Endler, spolumajitel a investor Virtooal.com.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Tomáš ČadaAutor se zajímá o moderní technologie, internet věcí a vlastně jakoukoliv technologii, která dokáže v dnešním životě pomoci anebo i pobavit.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý