Soutěž Startupper roku zná finalisty. Odborná porota bude nyní vybírat mezi 14 nejlepšími projekty
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Soutěž Startupper roku zná finalisty. Odborná porota bude nyní vybírat mezi 14 nejlepšími projektySoutěž Startupper roku zná finalisty. Odborná porota bude nyní vybírat mezi 14 nejlepšími projekty

 

Soutěž Startupper roku zná finalisty. Odborná porota bude nyní vybírat mezi 14 nejlepšími projekty

Google       12. 3. 2019       5 687×

Letos v České republice poprvé probíhá soutěž Startupper roku, kterou pořádá společnost Total v rámci celosvětového projektu „Startupper of the Year by Total“. Soutěž je určena všem českým podnikatelům a podnikatelkám mladším 35 let, kteří během uplynulých dvou let vytvořili projekt nebo start-up s dopadem na sociální sféru a komunitu. Projekt musí obsahovat praktický způsob řešení záležitostí v oblasti zdravotnictví, bezpečnosti, vzdělávání, přístupnosti a dalších oblastí, které ovlivňují místní komunity. 

Soutěž se nyní dostává do finále. Ze všech přihlášených vybrala veřejnost hlasováním nejlepších 14 projektů. Z nich odborná porota vybere tři nejlepší projekty a také udělí titul Podnikatelka roku.  Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo 28. února v Praze.

A kdo se probojoval mezi 14 finalistů a jak stručně představují své projekty?

Caha Lukáš: Student Work

Spojujeme talentované studenty do týmů a motivujeme je ke tvorbě vlastních projektů. Každý je v něčem lepší než ostatní, a když se spojí více takových lidí, je možné bvytvořit opravdu pozoruhodné věci.

Částková Lucie: Společenská hra Olá

Společenská hra Olá bourá mezilidské bariéry. Hra spojuje dva světy – svět nevidomých lidí a svět lidí bez postižení. Olá vám pomůže lépe pochopit nevidomé a vcítit se do jejich pocitů.

Ciffra Petr: Rupert

Dobročinná platforma Rupert umožňuje podpořit lokální projekty: spojuje gastro, dárce a regionální podniky a vy tak můžete pomoct už jen tím, že si zajdete na speciální drink nebo produkt do své oblíbené kavárny.

Demuth Kamil: Scuk.cz

Komunitní nakupování, lokální farmáři a výrobci, kvalitní potraviny, udržitelné hospodaření. To jsou hlavní hesla Scuk.cz, internetového farmářského tržiště, kde zákazníci nakupují zboží přímo od menších lokálních farmářů a výrobců.

Fialová Kristýna: Mouka z brouka

Mouka z brouka je webový portál s cílem zpopularizovat využití cvrččí mouky jako zdroj ekoproteinu, který obsahuje všech 9 esenciálních aminokyselin, stejně jako hovězí či kuřecí maso. Zároveň přímo poskytuje možnost zakoupit produkty z cvrččí mouky.

Lang Ondrej: Mavimi

Pomáháme začlenit do pracovního života často přehlíženou skupinu – maminky na rodičovské či ženy pečující o rodinu. Na druhé straně otevíráme firmám opomíjené segmenty pracovního trhu a ulehčujeme jim proces náboru vhodných zaměstnanců.

Liška Marek: ProSpolužáky.cz

Jsme ProSpolužáky.cz a rozhodli jsme se vysvětlit matematiku a chemii všem studentům srozumitelně skrze naše revoluční učebnice psané přímo studenty pro studenty. Studentský jazyk, příklady řešené krok za krokem, vše přehledně strukturováno.

Macháček Dominik: Vzdělávání dětí pomocí divadla

Mým cílem je vrátit mezi mladou generaci divadelní umění. Ukázat, že divadlo není nudné a může být i velmi kreativní a především edukativní. Projekt se skládá z několika malých pod-produktů v podobě představení s cílem zábavy a vzdělání.

Nenička Dominik : The Easy English Theatre

Unikátní forma jazykového vzdělávání, která studentům angličtinu představuje ne jako školní předmět, ale jako prostředek, který jim otevře svět a přiblíží lidi v něm.

Šístek Petr: Odborné praxe

Webová platforma nabídek, jak odborných praxí firem pro studenty SŠ, VOŠ a VŠ, tak i studentů hledajících odbornou praxi ve firmě.

Spálenka Luboš: Pětky do koše

Tento projekt sdružuje studenty, kterým to ve škole jde o něco lépe než ostatním. Ti nadanější pomáhají těm, kterým to tolik nejde. Proč to má zatím úspěch? Podobný věk, jednoduchost, pochopení....

Svátek Martin: Dobrey

Otevíráme svět domácích kuchyní. Jednoduše chceme, abychom si spíše mohli dát večeři od souseda, party přátel z vedlejší ulice či babičky odnaproti, nežli jít do restaurace jako obvykle.

Weisser Jan: uptee

Vdechujeme nový život starému textilu. Zabýváme se upcyklací textilu. Ze starých, nenošených, poškozených kusů oblečení šijeme nové, znovupoužitelné.

Wildmannová Zuzana: První pomoc pro psy

První pomoc pro psy je ucelený koncept vzdělávání majitelů psů v oblasti první pomoci pro psy v České republice a na Slovensku. Čím více bude poučených majitelů, tím méně psů bude trpět neznalostí majitele, která psa může stát zdraví a někdy i život.

V porotě, která mimo jiné posoudí u jednotlivých projektů také jejich proveditelnost, inovativnost a potenciál přinést užitek širší veřejnosti, zasednou: Tomáš Wojcik (2FRESH), Markéta Havlová (Czechinvest), Maxim Dužek (Podnikni to!), Andrea Tkačuková (Foreigners.cz), Tomáš Pačinda (Enern), Lukáš Chmela (Media Buyers), Tomáš Hülle (European Centre for Career Education) a dva zaměstnanci společnosti Total – Darja Perničková a Jan Beneš.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Tomáš ČadaAutor se zajímá o moderní technologie, internet věcí a vlastně jakoukoliv technologii, která dokáže v dnešním životě pomoci anebo i pobavit.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý