Delphi – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Delphi – Články – Programujte.comDelphi – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Velká Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio 10 Seattle z pohledu Miroslava Viriuse

Velká Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio 10 Seattle z pohledu Miroslava Viriuse

Na samém konci srpna tohoto roku uvolnila firma Embarcadero Technologies opět novou verzi svých vývojových nástrojů, jež nese tentokrát označení RAD studio 10 Seattle. I když skok v číslování – předchozí verze nesla číslo 8 – naznačuje, že jde o produkt šitý na míru Windows 10, jedná se o nástroj pro vývoj aplikací pro 32bitová a 64bitová Windows, Mac OS X, iOS, Android a IoT (Internet věcí).

Obrázek ke článku Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio XE7 z pohledu Miroslava Viriuse

Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio XE7 z pohledu Miroslava Viriuse

V září uvolnila firma Embarcadero Technologies další verzi svých vývojových nástrojů označenou RAD Studio XE7. Podobně jako předchozí verze umožňuje vyvíjet podnikové aplikace pro 32bitová a 64bitová Windows, Mac OS X, iOS a Android, a to i pro několik z těchto prostředí zároveň. Jeho nejdůležitějšími součástmi jsou C++Builder a Delphi – vývojové nástroje založené na programovacích jazycích C++ a Object Pascal.

Obrázek ke článku Nové RAD Studio XE 4 pro iOS i Windows – Recenze

Nové RAD Studio XE 4 pro iOS i Windows – Recenze

Ludvík Souček, blahé paměti, kdysi v jedné svojí knize o fotografování psal, že ho nejvíc ve verneovce Tajuplný ostrov zajímal seznam věcí, které trosečníci nalezli v bedně vyplavené na břeh. I já jsem byl obdobně zvědavý, co bude XE4 obsahovat.

Celý článekGoogle08. července 2013

Delphi II - 10. lekce

Dnes se vrátíme k textovému editoru a rozšíříme ho o panel nástrojů a do okna „O aplikaci“ přidáme Easter Egg.

Delphi II - 9. lekce

Dnes budeme pokračovat v práci na našem MP3 přehrávači – uděláme playlist a ukážeme si práci s INI soubory.

Delphi II - 8. lekce

A je tu další díl kurzu o programování v Delphi. V minulém díle jsme probrali pár základních komponent a dneska se vrhneme na další! Ale nebudeme programovat náš MP3 přehrávač, dneska začneme dělat druhý projekt: textový editor.

Delphi II - 6. lekce

V dnešním díle si rozebereme VCL a řekneme si něco základního ke komponentám v Delphi. Tím zakončíme teoretickou část a od příštího dílu se už vrhneme na komponenty a programování.

Delphi II - 5. lekce

Dnes dokončíme OOP – řekneme si něco o třech základních rysech OOP: zapouzdření, dědičnosti a polymorfismu.

Drag & Drop v Delphi

Jestli chcete, aby uživatel mohl metodou Drag & Drop přesouvat soubory z průzkumníka systému Windows do vaší aplikace, pozorně si přečtěte tento článek.

Delphi II - 4. lekce

V tomto díle si povíme něco o tom, jak lze ovládat průběh naší aplikace a také se podíváme na základy OOP.

Zprávy systému Windows a ošetření v Delphi

Co je zpráva? Vágně řečeno, zpráva je krátká informace o tom, že se kdesi v systému něco stalo. Po tom, co uživatel udělal cokoli – pohnul myší, stisknul klávesu – ale i „velké“ operace, tedy pokyn k zavření okna, smazání souboru… A s nimi se v tomto článku naučíme pracovat…

Delphi II - 3. lekce

V dnešním díle se podíváme na procedury a funkce a nakonec si uděláme i nějaký ten prográmek…

Delphi II - 2. lekce

V tomto díle se podíváme na proměnné, ukazatele, pole a záznamy. Bude toho opravdu hodně, ale je to poměrně důležitá část.

Delphi II - 1. lekce

Máte-li zájem naučit se programovat v Delphi, je tento kurz určen právě vám. Delphi je velmi výkonný nástroj pro vývoj aplikací a vychází z jazyka Pascal, takže se vám znalost Pascalu může hodit.

Jak blokovat stránky v IE

S Internet Explorerem jsme si v mých článcích hráli už mnohokrát. Tentokrát si vytvoříme skutečně užitečnou aplikaci, nebo alespoň její základ. Naučíme se blokovat „závadné“ stránky.

Vyplňování formulářů v IE

I teď budeme ještě trápit Internet Explorer a ukážeme si něco více praktického. Tentokrát to bude vyplnění formuláře, umístěného na stránce, a jeho odeslání stiskem příslušného tlačítka.

Jak na zdroják v IE?

Naše hrátky s Internet Explorerem pokračují a dnes si ukážeme, jak získat zdrojový kód zobrazené stránky ve všech spuštěných instancích IE.

Počítačová grafika v Delphi – 0. díl

Počítačová grafika je pojem, který si většina z nás zařadí k některým produktům jako např. Paint Shop Pro apod. Málokdo z nás si je ale schopen představit, co vlastně obnáší vytvoření takové aplikace. Tento kurz se bude snažit podat základy této problematiky v návaznosti na matematickou teorii, která je v pozadí všech těchto produktů.

Tento článek se však ještě nezybývá přímo počítačovou grafikou, ale je určen pro objasnění a vyjasnění chápání některých základních pojmů a dále představuje základní úkony, které se budou v dalších dílech tohoto seriálu hojně využívat.

Výsledky 1-30 z celkem 50 nalezených
1  2     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý