Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Příkazová řádka - 8. lekce

Příkazová řádka - 8. lekce

Osobně si moc nedovedu představit situaci, kdy potřebujete běžně asociovat v Příkazové řádce. Takže dnešní lekce bude převážně o vysvětlení asociací a jejich provádění v Příkazové řádce i Windows.

MP3 přehrávač xtreme 256MB

Velice levný MP3 přehrávač s malou výdrží a možností používat jej jako Flashdisk, a to i bez baterky.

Cracking - 6. část

  • Markova pravidla ochrany softwaru
  • Mexelite Productions CrackMe 4.0
  • Cruehead CrackMe v1.0
  • tC CrackMe [ID: 5]
  • Zdroje o crackingu
  • Závěr

Vydána Miranda IM 0.6.1

Po dvou týdnech vývojáři Mirandy IM vydali novou verzi. Čekají na nás drobná vylepšení a opravy chyb.

Kompilace a ladění .NET aplikací z příkazového řádku

V tomto článku bych vám chtěl ukázat možnosti ladění a kompilace .NET aplikací prostřednictvím příkazového řádku. Řekl bych, že to patří k základním dovednostem .NET vývojařů a na tomto serveru to doposud chybělo.

Intel v Apple TV

Zrodila se další zajímavá kombinace na poli výpočetní techiky. Tedy procesor od Intelu v Apple TV.

Odstraň si DRM

Uběhla již řada let od prolomení systému MS DRM (Microsoft Digital Rights Management) hackerem s přezdívkou Beale Screamer. Do této chvíle se systém DRM dočkal několika dalších verzí, které měly opravit tyto nedostatky. Přesto se v poslední době na Internetu objevil program FairUse4WM, který slouží pro odstranění ochrany z hudebních souborů.

Nokia a Snort

Koncern Nokia uveřejnil informaci o navázání spolupráce s firmou Sourcefire, která je všeobecně známá z vývoje nástroje Snort a je ceněna mezi specialisty v oblasti zabezpečení.

PDF hacknut

Britský specialista v oblasti bezpečnosti informačních technologií, David Kierznowski, odhalil programovou chybu ve formátu Adobe PDF, která umožňuje provedení vzdáleného útoku na počítači jeho oběti.

Tvůrci červa Zotob jsou ve vězení

Mladiství programátoři z Maroka, Achraf „Coder“ Bahloul a Farid „Diabl0“ Essebar byli odsouzeni k vězení v souvislosti se škodou, kterou způsobil jimi naprogramovaný intemetový červ Zotob.

Seagate představila 1TB Hard Disk

Od uvedení novinky v podobě 750GB pevného disku se na nějakou dobu firma Seagate odmlčela. Jak je vidět, tak čas zbytečně nepromarnila a už teď slibuje úctihodný 1 TB a navíc za dobrou cenu.

Objeven pomocí Skype

Bývalý šéf izraelské firmy Comverse, podnikající v oblasti VolP, Jacob Alexander, který v síti vystupuje pod přezdívkou Kobi, byl objeven na Srí Lance chvíli poté, co byl zachycen jeho jednominutový rozhovor vedený pomocí komunikátoru Skype.

ATI Sapphire Dual Radeon X1950 Pro

Snaha zdvojování všech počítačových komponent za účelem razantního zvýšení výkonu se v poslední době objevuje v segmentu IT stále častěji. Vzpomeňme si například na operační paměti, které s tímto trendem začaly nejdříve a po představení Dual Channel jistě srdce nejednoho IT nadšence zaplesalo radostí. Po tomto počinu se zanedlouho objevily dvoujádrové procesory a jako by toho nebylo málo, dnes si lze už koupit i základní desku s dvěma paticemi, které nabízí až neuveřitelnou sílu 4 jader procesorů. Do třetice se do tohoto počinu pustili i výrobci grafických karet a před několika měsíci byla představena GeForce 7950. Jako odezvu se teď snaží odpovědět ATI, potažmo Sapphire.

Linux shell – 2. diel

Vitajte v druhom diele seriálu linux shell. V druhom diele sa budem snažiť vysvetliť základnú prácu ako napríklad spustenie, reštartovanie a vypnutie linuxu, prihlasovanie, odhlasovanie, príkaz Alias

MP3 přehrávače SanDisk Sansa e200 series

Firmu SanDisk možná znáte jako výrobce kvalitních paměťových karet. V létě roku 2006 ale přinesla na trh řadu MP3 přehrávačů s označením Sansa e200 series. Pojďme se jim podívat na zoubek.

Zprávy systému Windows a ošetření v Delphi

Co je zpráva? Vágně řečeno, zpráva je krátká informace o tom, že se kdesi v systému něco stalo. Po tom, co uživatel udělal cokoli – pohnul myší, stisknul klávesu – ale i „velké“ operace, tedy pokyn k zavření okna, smazání souboru… A s nimi se v tomto článku naučíme pracovat…

Ovládání znakového LCD 20×4 znaků

Tento článek je určen jako malý návod, jak komunikovat, zapojit a používat „inteligentní“ znakové displeje. Je zde uveden příklad programu a zapojení pro displej MC 2004B-SYL (20×4 znaky s podsvícením). Článek je určen spíše mírně zkušenějším v oblasti asembleru 8051 (v zapojení je použit 89c2051).

Výsledky 1501-1530 z celkem 3 031 nalezených
  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý