Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

VB – Používání znakové sady unicode.

Možná jste někdy chtěli použít znakovou sadu Unicode ve vašem programu a nevěděli jste, jak na to. Pokud tedy potřebujete někam vložit znak typu Unicode a nebudou vám stačit běžné textboxy a podobně, budete muset využít trochu jinou nabídku.

Počítačové sítě - Úvod

V tomto seriálu bych vás chtěl seznámit s oblastí počítačových sítí. Počítačové sítě jsou v dnešní době nejrozšířenějším médiem po celém světě a chci vám tuto oblast přiblížit, ne jenom z pohledu běžného uživatele.

Google roste a roste…

To, že na Google můžete vyhledávat, je vám asi známo. Ale Google roste a upevňuje svou pozici na trhu. Co přinese nového?

INI soubory

Dnešní díl je o ini souborech a registerch Windows.

Jak na ICQ v mobilu

Každému z nás se jednou stane, že se domluví s kamarádem, kterého už roky neviděl, na pokec přes ICQ a on se najednou nemůže dostat k počítači. V tomto návodu bych Vám chtěl popsat, jak rozchodit ICQ klienta v mobilu.

Ověřovací služba pro e-mail již brzy?

Bezpečnostní společnost Habeas minulý týden oznámila plánované zprovoznění SenderIndexu, bezplatné databáze spolehlivosti odesílatelů e-mailu. Sbírka informací o více než 60 milionech IP adres a doménách bude zájemcům dostupná koncem června. Jejím účelem by mělo být poskytování informací ISP a tvůrcům e-mailových bezpečnostních produktů a umožnit jim efektivnější boj pro spamu.

Anifest – 4.–10. května

Mezinárodní festival animovaných filmů Třeboň 2006

  • Sobota 6. 5.
  • Neděle 7. 5.
  • Pondělí 8. 5.
  • Uterý 9. 5.
  • Středa 10. 5.
  • Shrnutí

Sudoka Games 1.0.1

Poslední dobou to u nás zavládlo máníí, která se nazývá Sudoku.

Konference Maxcon 2006

Navštivte druhý ročník ojedinělého setkáním uživatelů a příznivců vizualizačního a animačního programu 3ds Max, kterou pořádá Maxarea.com za pomoci několika velmi významných partnerů.

dBpowerAMP Music Converter

Program pro grabování hudby z CD a konvertování souborů na disku. Program podporuje internetovou databázi, ze které je schopen získat informace o disku, a tak může probíhat zálohování vaší sbírky velmi rychle a nemusíte se trápit s pojmenováním.

Formát AAC

Formát AAC, jehož název a taky přípona jsou zkratkami slov Advanced Audio Coding, poskytuje velice dobrý poměr cena-výkon, a to především díky velice pokročilému kódování, se kterým se MP3, přesto že je nepopulárnější, nemůže rovnat. MP3 je zkrátka už překonané, a to nejen AACčkem, ale i třeba formátem OGG Vorbis.

Obrázek ke článku Java (II) - 1. lekcia

Java (II) - 1. lekcia

Obsah prvej lekcie:

  • Základy objektovo orientovaného programovania
  • Komentáre
  • Primitívne dátové typy
  • Zoznam vyhradených kľúčových slov (keywords) pre Javu
  • Úloha č. 1

SeaMonkey 1.0

Nový počin tvůrců Mozilly s názvem SeaMonkey. Překvapí vás?

Jak na obrázkovou databázi v PHP bez MySQL

Téměř každý se již setkal s problémem, kdy měl na stránkách vytvořit obrázkovou nebo jinou databázi, ale nemohl použít libovolný databázový systém, a tudíž musel problém vyřešit jinak. V tomto článku vám ukážu jednoduchou alternativu.

Redakční systémy III. – Drupal

Po delší časové odmlce přinášíme 3. díl seriálu o redakčních systémech určených pro správu informačního média. Tématem dnešního pokračování je projekt Drupal, který si jistě zaslouží za své možnosti pozornost.

Práce s grafikou XV. – Osm barev

Jak vytvořit obraz jen z 8 barev? Efekt se dá použít různě, ale není příliš častý, někdy se pomocí něj dají pěkně upravovat portréty, od popartových plakátů to má sice hodně daleko, ale snad se to někomu shodne.

Výsledky 2221-2250 z celkem 3 031 nalezených
  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý