Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Ze sešitu číslicové techniky<br>0001 0000. díl – Logika MOS

Vítejte v jubilejním 16. díle. Proč je jubilejní? No protože se nám přesunula jednička do druhého Nibblu. V šestnáctkové soustavě je to tedy (10)h. V tomto díle letmo proletíme kolem unipolárních obvodů, na které se časem dostane podrobněji.

Úvodník I. – aneb Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?

Rozhodl jsem se psát jedenkrát za měsíc takové shrnutí, co se na Programujte děje, co mě kde zaujalo, co se stalo, malé ohlednutí za minulým měsícem, co se chystá a co se chystalo, ale neuskutečnilo. Úvodníky budou psány vesměs volně, nikoliv technicky a zapojím také svoje názory. Jedním z přání je, abyste o těchto úvodnících co nejvíce diskutovali v komentářích, abych tak znal i váš názor na dění okolo.

ANIFEST – mezinárodní festival animovaných filmů

Anifest, 4–10. května 2006, Třeboň. Ano, je možné, že jste už o tomto festivalu slyšeli. Buď z bildboardů, nebo z televize. Je to jeden z největších festivalů animované tvorby u nás v ČR. K vidění zde bude spousta zajímavostí ohledně 2D a 3D grafiky, a proto bych vás rád pozval na tento ročník.

Tipy a triky pro SEO – Úvod

V tomto novém seriálu Vás seznámím s tím, jak prakticky optimalizovat pro vyhledávače. Ale v tomto prvním díle si budeme muset říct také něco o tom, co je to SEO.

3Ds Max - 15. lekce

Obsah
1. Úvod
2. MeshSmooth
3. Způsoby výběru
4. Modif Shell aneb tvorba „tloušťky“
5. Modif Bend aneb ohýbáme objekt
6. Dělení modifer listu
7. Úkol

Virtual Tuning – 2. časť

A je tady pokračování virtuálního tuningu. V druhé části je už známo, že nás čeká úprava předního a zadního nárazníku a také prahů. Řekl bych, že tato úprava je jedna z nejtěžších, protože je složité najít vhodný tvar nárazníku a jeho barvy. Ale dost řečí, pusťme se do práce.

Zrýchlenie Internetu pri „mikrovlnkách“

Máte Internet cez „mikrovlnku“? Nestačí vám tá rýchlosť, ktorú máte? Chcete mať 100% rýchlosť? Alebo ste adminom a neviete sa brániť? Ak áno, čítajte ďalej!

Obrázek ke článku Java (II) - začíname

Java (II) - začíname

Začíname programovať v Jave:

  • Vývojové prostredia
  • Prvý program
  • Užitočné linky
  • Odporúčaná literatúra

Obrázek ke článku Příkazová řádka – 4. lekce

Příkazová řádka – 4. lekce

Začátečnické kopírování na Příkazovém řádku není věc, která je rychlejší nebo pohodlnější než v Total Commanderu. Rozhodně ale stojí za to se to naučit. Kopírovat bez myši, jen pomocí příkazů z klávesnice. Kopírovat budeme soubory i složky. Současně s tím si řekneme něco o takových divných znacích, které se někdy v názvech souborů vyskytují, jako např „*“.

Práce s grafikou XIV – Saturace

Saturace je pravý opak desaturace a funguje tak, že obrázku přidáme na barvách. Tato úprava není tak častá jako desaturace, ale využít se dá. Její vytvoření mi dalo více zabrat než desaturace, ale složité to nebylo.

Jak spustit IE7 bez nutnosti instalace

Nedávno vyšla další betaverze nového prohlížeče Internet Explorer 7. Poslední vydaná verze je již "layout complete" - tzn., že mechanismus, jakým se budou zobrazovat stránky ve finální verzi, zůstane již nezměněn. Mnoho webdesignérů se proto vrhá na testování - jak vypadají moje stránky pod tímto prohlížečem? Podmínkou pro instalaci Internet Explorer 7 je ověření pravosti kopie systému Windows. Nicméně pokud chcete testovat novou verzi tohoto prohlížeče, aniž byste jej museli instalovat (a tedy aniž byste museli provést test validity Windows), nabízím jednoduché řešení.

Jak pracují techniky hodnocení obsahu

Z internetových stránek se stává nepřehledná změť informací všeho druhu. Chcete své děti chránit před dopadem nevhodných informací? Před přívalem porna, nadávek a dalšího explicitního obsahu? Máte hned několik možností.

Připravte se na budoucnost, bude tu brzy

Mám si už po domě rozvést Wi-Fi síť nebo ještě počkat? Mám se učit ladit satelit, abych přijímal první televizi ve vysokém rozlišení, nebo je to předčasné? Které věci jsou či budou ty opravdu velké a které jsou naopak jen bublinou?

Alternativa lepší originálu

Pokud patříte mezi šťastlivce, kteří bydlí v oblasti pokryté signálem digitální televize, pak už možná máte digitální tuner doma. V jakém programu ale televizi sledovat, když ty dodávané s tunery toho většinou příliš mnoho neumí?

Informační společnost a ekonomika založená na znalostech

Takový název nesla přednáška konaná 24. 4. 2006, kterou na Masarykově univerzitě Fakultě informatiky uvedl Vladimír Hořejší, náměstek ministryně informatiky. Cílem přednášky bylo seznámení s ekonomikou v oblasti IT, plány ministerstva na rok 2006, dlouhodobé plány, nepřipravenost České republiky na sítě UMTS, digitální vysílání a nakonec se dostalo i na gramotnost národa. Na pořadu dne toho bylo více, takže pokud vás zajímají odpovědi, čtěte dál.

Grafický editor - 10. díl

Minule jsme vám sliboval necelé kruhy a elipsy (výseče), teď je na čase to splnit, budeme tedy používat různých funkcí a složitých výpočtů. Ne, tak složité to zase nebude. Budeme využívat kódu z minula a to především pro tvorbu kruhů a kružnic, ale ještě předtím…

Opera 9 - BitTorrent a Widgets, ale co rychlost?

Společnost Opera Software uvolnila ke stáhnutí betaverzi nové verze svého populárního webového prohlížeče. Opera s pořadovým číslem 9 obsahuje samozřejmě spoustu nových vychytávek.

PHP a MySQL - Prepojenie 1. časť

V tejto chvíli sme prebrali základy MySQL a môžeme si vysvetliť, akým spôsobom bude spolupracovať s PHP. Pre prácu s MySQL nám ponúka PHP mnoho rozličných funkcií. My sa naučíme, ako vytvárať dynamické stránky s podporou databázy.

C# aplikace s podporou pluginů

Pokud programujete pro platformu .NET Framework a chcete se dozvědět, jak jednoduše implementovat do své aplikace podporu pluginů, čtěte dál! Vše si ukážeme a vysvětlíme na názorném příkladě.

Ochraňujte svoj PC pred hrozbou – 2. diel

Nudíte sa a len tak klikáte po internetových stránkach, napríklad aj po stránkach, ktoré sú nevhodné pre osoby mladšie 18 rokov? Práve stránky tohto charakteru sú častým zdrojom rôznych vírov. Ako sa brániť? Čítajte ďalej.

Výsledky 2251-2280 z celkem 3 031 nalezených
  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý