Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Windows? Ale nemusím, nemusím!

Spousta z vás jistě má OS Windows a jistě spousta z vás slyšela o Linuxu, freewarovém OS šířeném pod licencí GNU/Linux, ale asi velmi malá část z vás ho vyzkoušela nebo se k tomu chystá. A důvod? Aplikace. Pokud i vy si myslíte, že se bez Windows a svých aplikací neobejdete, tak je tento článek právě pro vás!

Změna chování Flashe v MSIE

Microsoft čelí žalobě firmy EOLAS kvůli jistým softwarovým patentům a i když soudní spor zatím neskončil, soud Microsoftu předběžně nařídil, aby změnil chování ActiveX prvků v prohlížeči MSIE, kterého se patent týká.

MySQL – 8. lekcia - Final

V dnešnej poslednej lekcii vám ukážem, čo sa všetko dá spraviť v MySQL. Ako napríklad vypísanie aktuálnej verzie, používateľa, dátumu a času, rôznych matematických funkcií a veľa iných vecí.

Přídavný displej k PC II.

Pokračování minulého dílu, který se zabýval stavbou. Dnes se budeme zabývat softwarem, který je nutný k tomu, aby displej fungoval. Ukážeme si, jak zobrazit stavy disků, písničku, která právě hraje, využití sítě a tak dál.

Obrázek ke článku Python - 18. lekce

Python - 18. lekce

Chyby, výjimky, errory. Chyby jsou většinou nemilé, ohlašují nějakou špatnou zprávu. Jde ale o to, jestli nám chybové hlášky sdělují něco více než jen ERROR!. Nás určitě zajímá, kde a proč se tak chyba stala. Dokáže Python pomoci?

Virtual Tuning – 1. časť

Dnes bych vás chtěl naučit nějaké úpravy někoho, kdo se zajímá o virtuální tuning. Jde to v mnoha programech, ale já vás něco naučím v programu Adobe Photoshop. Krok za krokem vás naučím tunit jednotlivé části vozu tak, aby byl na konci hotový kompletní tuning. Rozdělíme to na takové tři části. V první části vás naučím tři úpravy, tím bude zatemnění oken, odstranění kliky dveří a výměna diskového kola. V druhé části bychom zkusili úpravu předního a zadního nárazníku a také prahů. V poslední třetí části to bude snížení vozu, změna barvy vozu a instalace polepu na vůz.

Grafický editor – 9. díl

Původně jsem měl v plánu vás seznámit s tvorbou elips a kruhů, které jsou necelé, jenže plány se mění. Sice by to byla možnost, ale určitě víc využijete kruhů a elips, které jsou vevnitř vybarvené, a proto se podíváme prve na to, jak vybarvovat různé části obrázků, abychom mohli vytvářet plné elipsy a kružnice. Ale nebude na to psát vlastní funkci.

KiCad

Freeware pro tvorbu schémat a pro návrhy plošných spojů. KiCad je freewareový projekt, který umožňuje navrhovat desky plošných spojů rozličné velikosti. Nejste tedy omezeni třeba velikostí desky jako u jiných free verzí.

Vyhledávání IV. – Tabulky s rozptýlenými položkami

  • Tabulky s přímým přístupem
  • Mapovací funkce
  • Princip tabulek s rozptýlenými položkami
  • TRP s explicitně zřetězenými synonymy
  • TRP s implicitně zřetězenými synonymy
  • TRP s lineárním vyhledáváním
  • TRP s kvadratickým vyhledáváním
  • TRP s dvojí rozptylovací funkcí
  • Brentova varianta
  • Operace DELETE v TRP
  • Hodnocení vyhledávání v tabulkách s rozptýlenými pložkami

Turbo Pascal – 11. lekce

V minulém díle jsme si vysvětlili, jak pracovat s textovými soubory. Doba jde ovšem dopředu a nám se víc budou hodit soubory typové a probereme si i soubory netypové.

Paint Shop Pro – 4. lekce

V této lekci si probereme další nástroje:

  • Ořez
  • Narovnat
  • Korekce perspektivy
  • Červené oči
  • Oprava vad (Retuš)

Přídavný displej k PC I.

Sestrojte si vlastní displej k PC, v základu vám budou stačit dvě věci – onen inteligentní displej a jeden kabel. Nepovinně to celé můžete obohatit o dva potenciometry a regulovat si tak svit a kontrast displeje. Pokud si tedy chcete něco takového postavit nebo jste jen zvědaví, čtěte dál.

Konec podpory Win 98 a ME

Uživatelé Win 98, Win 98 SE a Win Millennium Edition by si měli v kalendáři oznčit 11. červenec, protože od tohoto data budou odkázáni sami na sebe.

HTML II. – 3. lekce

Obsah lekce 3

  • 3.1 Tabulky – Základní
  • 3.2 Tabulky – Pokročílé
  • 3.3 Tabulky – Ostatní
    • 3.3.1 – Sloučení buněk tabulky
    • 3.3.2 – Obarvení pozadí tabulky
  • 3.4 Domácí úkol

V Nagano Telehouse jako v pekle

V Nagano Telehouse se porouchala klimatizace, což způsobilo nemalé potíže s dostupností některých portálů, mezi nimiž nechybí ani ty velké.

Ochraňujte svoj PC pred hrozbou - 1. diel

V tejto sérii vám popíšem, ako vyliečiť už napadnutý počítač. Postupy budú len pre vírusy, ktoré obyčajný antivírus nezneškodní a škody budú také veľké, že budete mať problém so systémom.

str_replace() v praxi

Formátovanie textu a smajlíci v príspevkoch na diskusných fórach sú dnes veľmi časté javy a ak chcete vedieť, ako na to, pozrite si návod vhodný aj pre ľudí s malými znalosťami PHP.

Co je to funkcionální programování

První část je úvodní: vysvětlíme principy, na kterých je založeno funkcionální paradigma, a srovnáme funkcionální programování s imperativním.
V ukázkách budeme používat funkcionální jazyk Haskell, jehož interpret Hugs lze zdarma stáhnout a nainstalovat.

TV Nova se trefila do „bílého“

Kauza Seznam Email a TV Nova pokračuje. V tomto článku odůvodníme, proč jsou hesla na službě Seznam Email bezpečná, jak to vlastně bylo s hackerským útokem a podíváme se na usvědčující důkaz, který jen dokazuje lži TV Nova o této kauze.

Výsledky 2281-2310 z celkem 3 031 nalezených
  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý