Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Cykly v C/C++

Jak jednoduše pochopit používání cyklů v programech? Právě toto se dozvíte v dnešním článku, který je zaměřen zejména pro začátečníky nebo těm, kteří stále tápou.

Inteligentní ekonomické systémy [ IV ]

V minulé kapitole jsme se seznámili s využitím lineární neuronové sítě pro ekonomické prognózování a faktorovou analýzu. Nyní si probereme další typy sítí a jejich využití v ekonomických úlohách.

Národní jazyky mohou ohrozit samu existenci Internetu

Když v polovině března tohoto roku organizace Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) oznámila, že o prázdninách hodlá začít s testy mezinárodních doménových jmen druhé úrovně (jde o názvy domén, které v sobě zahrnují buď nerománské znaky, anebo znaky s diakritikou), mnozí experti si spíše povzdechli – podle nich je totiž tento termín až příliš vzdálený na to, aby ještě měl nějaký vliv na způsoby vytváření takových jmen.

Půl milionu za překlad stránek?

Nedávno byl spuštěn projekt BezpečněOnline.cz pro IT začátečníky, resp. pro lidi začínající na Internetu. Je tento projekt vzhledem ke své ceně opravdu tak přínosný?

VB – 42. lekce

42.1 Hypertextový odkaz v Labelu
42.2 Příkazový řádek
42.3 Komponenta VBSC
42.4 Domácí úkol
42.5 V další lekci

Obrázek ke článku Python - 17. lekce

Python - 17. lekce

Zakončíme třídílný seriál o objektovém programováním malou ukázkou toho, jak v objektech vytvořit oblíbený telefonní seznam. Současně s tím rozeberu podrobněji dokumentační řetězce v Pythonu.

Slušná náhrada za Windows

Cílem tohoto článku je vás seznámit s docela dobře rýsující se open source alternativou za Windows NT/2000/XP. Rozhodně nechci vyvolat nějaké rozepře mezi komunitou Windows a Linux. Systém, který zde popíšu, není v žádném případě žádná horká novinka a někteří už o něm slyšeli.

Intel vrací úder

Zajímá vás nekonečná bitva mezi AMD a Intel? Pokud ano, tak okamžitě klikejte pro článek, neboť Intel vypustil další procesor, který směřuje do duelu s Athlonem FX-60.A v tomto článku se podívame na poslední procesor architektury Netburst Pentium EE 965.

Čínský telecom chce blokovat hovory přes Internet

Americká firma Narus, zabývající se výrobou softwaru pro správu provozu na síti ve středu oznámila, že dostala objednávku od čínské firmy Shanghai Telecom Co. na program, který by dokázal detekovat a blokovat IP telefonii.

Obrázek ke článku Příkazová řádka – 3. lekce

Příkazová řádka – 3. lekce

Nepoužívá se to často - spouštění Windows programů z Příkazového řádku, je to spíše takové zajímavé cvičení, které nám ale pomůže lépe pochopit, co se skrývá za důležitou a velmi využívanou systémovou proměnnou PATH. Vstupte, prosím.

Tvůrci virů nově objevují i technologii RFID

Virus, který ovlivní chování systémů postavených na technologii RFID, může v konečném důsledku znamenat i vážné ohrožení národní bezpečnosti. Tři výzkumníci působící na holandské vysoké škole Vrije Universiteit Amsterdam přišli na akci IEEE Conference on Pervasive Computing and Communications konané v polovině března v Itálii s varováním, že uživatelé technologie RFID (Radio Frequency Identification) se mohou být v nejbližší době setkat s viry, které budou příslušných čipech (značkách, tagech) zabudovány.

3Ds Max – 13. lekce

Obsah

  • Další výhoda funkce Loft
  • Změna epicentra pohybu/rotace/změna velikosti při více označených objektech
  • Vysvětlujeme si Group – spojení objektů.
  • Funkce Array
  • Modelujeme mp3 přehrávač.
  • Texturujeme mp3 přehrávač.
  • Ukončení/nastavení pro mp3 přehrávač.
  • Úkol

Stránkovanie v PHP

Určite ste narazili na problém, kedy ste potrebovali rozdeliť veľké množstvo výsledkov na menšie časti. Ukážem Vám, ako si rýchlo vyrobiť jednoduché stránkovanie výstupu z databázy. Potrebujete iba mierne znalosti PHP a MySQL.

Win32 API – 4. díl – Reakce menu

Po krátké přestávce se opět vracím k pokračování seriálu o Win32 API. Posledně jsme se naučili nahrávat ikony a vytvářet menu programu, dnes se naučíme s tímto menu pracovat. Budeme se zaměřovat na zprávu WM_COMMAND.

Změňte si své A-OUU v ICQ 5

Pro ty, kterým už připadá staré A-OUU a lodní siréna v ICQ ohrané, je tu možnost obměny za nové originální zvuky v Xtraz centru ICQ.

Současnost a budoucnost periodik

I když na trhu stále převládají periodika v papírové podobě, uchyluje se stále více redakcí i čtenářů k jiným alternativám. Ptáte se jakým?

Výsledky 2311-2340 z celkem 3 031 nalezených
  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý