Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Pozor na hry s ochranou StarForce

Největší problém firem, které dělají hry a nebo užitkový SW je nelegální kopírování a užívaní jejich díla. Proti tomuto se dá bránit docela slušnou a technologicky vyspělou ochranou ruské firmy StarForce. Technologie StarForce je natolik vyspělá, že se nedá popsat v jednom článku. Její pochopení vyžaduje velké znalosti v oblasti HW (zejména komunikaci s ním na nejnižší úrovni), matematiky a programování.

Hardware: Úvod

V tomto úvodním díle seriálu o Hardware se dozvíte, proč tento seriál vznikl a co se všechno dozvíte po jeho přečtení.

Seriál webdesign - 2. část

Po delší odmlce se vracím k seriálu webdesign. Navrhneme si rozvržení budoucího designu, řekneme si čeho se vyvarovat, jaké zvolit barvy a neodpustím vám trochu teorie. Ze všeho trochu.

Microsoft odkládá i spuštění Office 2007

Americká společnost Microsoft oznámila, že připravovaný kancelářský balík Office 2007 bude koncovým spotřebitelům k dispozici ve stejný termín jako operační systém Windows Vista, jehož příchod byl odložen z letošku na počátek příštího roku.

Vydání Windows Vista odloženo

Ti z vás, kteří věřili, že naleznou tento prosinec pod vánočním stromečkem PC se zbrusu novým operačním systémem společnosti Microsoft, budou mít bohužel smůlu.

Robotika II.

Základní pojmy a práce průmyslových robotů

„Počítačový terorista“ Kevin Mitnick vyučuje antihacking

Během patnácti vteřin dokáže najít číslo sociálního zabezpečení George Bushe i Leonarda DiCapria a tři roky pobýval na vrcholku nejhledanějších zločinců v databázi FBI za hackování největších světových firem. Kevin Mitnick je jedním z nejznámějších počítačových hackerů a stojí za slavnými případy vloupání do sítí a následných krádeží softwaru z velkých firem, například Sun Microsystemsu či Motoroly.

Už za rok začne v Česku vypínání analogové televize

Koncepci rozvoje digitálního televizního vysílání v České republice schválila česká vláda. Podle jejího usnesení bude vypínání analogového televizního vysílání probíhat postupně v různých oblastech naší republiky, a to v období od poloviny roku 2007 do konce roku 2009. Nejpozději však má být dokončeno do konce roku 2012, kdy dojde k úplnému vypnutí analogového televizního vysílání v celé Evropské unii.

Jak rozumíme počítačům?

Dokážete sami vyřešit problém, který se vyskytl na vašem počítači? Nebo jste úplní začátečníci a sbíráte znalosti? V tomto článku a zamyšlení se podíváme, co si vlastně po tímto vším představit.

MD5 prolomena

V tomto příspěvku je uvedena nová myšlenka tunelování hašovacích funkcí. Tunely umožňují nahradit současné metody mnohonásobné modifikace zpráv a exponenciálně zkrátit čas hledání kolizí. Dále je popisováno několik konkrétních tunelů v hašovací funkci MD5. S jejich využitím se zkracuje čas hledání kolize hašovací funkce MD5 z původních osmi hodin na minutu na běžném notebooku (Intel Pentium, 1.6 GHz). Metoda je použitelná pro libovolnou inicializační hodnotu. Tunely mohou být využity k urychlení hledání kolizí i jiných hašovacích funkcí. Metoda byla experimentálně ověřena. Pro demonstraci útoku je připojen zdrojový kód programu.

Zahoďte karty, zapomeňte hesla

Autentizace, identifikace, přidělování a aplikace oprávnění, kontrola přístupu. Se všemi zmíněnými pojmy se denně setkáváme při správě sítě nebo i jen při jejím běžném používání. Tyto termíny nejen že neznějí právě vlídně, ale doopravdy nejsou ničím přívětivým. Tedy v tom smyslu, že jsou naprostou nutností, ale vypořádat se s nimi lze mnohem elegantněji, než bylo doposud zvykem.

Rozhovor s Bjarne Stroustrupem

Bjarne Stroustrup je tvůrce programovacího jazyka C++, 1. ledna 1998 poskytl rozhovor pro počítačový časopis IEEE. Redaktoři přirozeně předpokládali, že to bude retrospektivní průřez sedmi lety objektově orientovaného programování za použití programovacího jazyka, který vytvořil. Rozhovorem redaktor získal víc, než od něj očekával a zároveň se vydavatel rozhodl zatajit obsah tohoto rozhovoru „pro dobro průmyslu“, ale jak už to chodí, něco přece uniklo. Zde je kompletní přepis toho, co tenkrát bylo řečeno, v nezkrácené podobě, takže to není tak uhlazený rozhovor, jak bylo původně v plánu. Bude se vám líbit…

Normy slušného chování

Poslední události mě donutily napsat tento kratší článek, kde bych chtěl připomenout, že se jedná o dobrovolný otevřený projekt a podle toho bychom se také měli chovat. Uvedu pár příkladů, které mě celkem zarmoutily a myslím, že toto se nesluší a je to nefér vůči nám, všem.

Zvoľte si správne doménové meno

Všimol som si, že aj väčšie firmy, ktoré si za výrobu svojej webovej prezentácie pekne zaplatia, častokrát nemyslia na správny výber doménového mena. Potom častokrát vidíme domény s názvami www.firma-sro.sk, alebo v horšom prípade nie je problém nájsť aj takéto zverstvá: www.institutvzdelavaniakosice.sk. Touto kratšou úvahou by som chcel dopomôcť tým ľuďom, ktorí stoja pred otázkou výberu doménového mena.

Trackmania Nations

Pokud se nudíte, nemáte co stahovat a baví vás hry, tak si stáhněte tuto! Jedná se o volně šiřitelnou závodní hru, která je silně spojená s Internetem. V této hře se nacházi mnoho módů a z internetových je to hlavně světový pohár.

Apple Mac Mini útočí!

Výkon a síla o rozměrech 16,5 x 16,5 cm? Ne, není to utopie! Pouze přichází nový Apple Mac Mini.

Výsledky 2341-2370 z celkem 3 031 nalezených
  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý